Boligsiden.dk

Prisfesten på boligmarkedet i Hovedstaden er stilnet af

Del

Sidste års prisstigninger på især ejerlejligheder i Hovedstaden fik frygten for en boligboble til at spire. I år er salgspriserne steget markant mindre end sidste år, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann

Prisfesten på boligmarkedet er ikke fortsat i samme høje gear som sidste år. En helt ny opgørelse fra Boligsiden.dk viser, at salgspriserne i Region Hovedstaden i første halvår af 2016 kun er steget halvt så meget som i samme periode af 2015.

I første halvår af 2015 steg salgsprisen for villaer og rækkehuse i Region Hovedstaden 8,9 procent, mens den i første halvår af 2016 kun steg med 3,8 procent. Også salgsprisen for ejerlejligheder har sat farten ned. I første halvår af 2015 steg prisen med 10,7 procent i Region Hovedstaden, mens salgsprisen i samme periode af 2016 steg med blot 6,3 procent.

Set på landsplan følger prisudviklingen samme tendenser som i Region Hovedstaden.

”Der er helt klart blevet skruet ned for musikken til prisfesten, men vi er stadig ikke nået dertil, hvor lyset er blevet tændt og gæsterne sendt hjem. Prisstigninger i omegnen af fire og seks procent på et halvt år er stadig en fest, om end en lidt mere afdæmpet en af slagsen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Sidste års prisstigninger kom især som direkte reaktion på den faldende rente. For den samme månedlige udgift kunne man i foråret 2015 pludselig købe en langt dyrere bolig end ved årsskiftet, hvor renten var højere. Det gav boligejerne mulighed for at hæve prisen, uden at det gik ud over købelysten.

”Der var god grund til at holde et vågent øje med prisudviklingen sidste forår. Der var tale om virkelig markante prisstigninger på meget kort tid især i København”, siger Birgit Daetz og fortsætter:

”I år kan vi dog se, at der ikke er grund til samme bekymring, som var ved at sprede sig sidste år. Priserne fortsætter ikke opad i samme tempo, og risikoen for en boligboble er mindsket”.

For yderligere information kontakt kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum