Boligsiden.dk

Priserne på sommerhuse fortsætter med at stige

Del

Ganske usædvanligt for årstiden fortsætter salgspriserne på sommerhuse med at stige i november. Det viser nye nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks.

Foto: Boligsiden.dk
Foto: Boligsiden.dk

I takt med at året rinder ud, plejer der at falde ro over sommerhusmarkedet. Det betyder mindre handelsaktivitet og faldende priser. Sådan forholder det sig ikke i år, hvor priserne på landsplan fortsætter med at stige. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

En opgørelse over sommerhussalget i november viser en prisstigning på 0,3 procent, og det er yderst usædvanligt for årstiden. Stigningen ses i fire ud af fem regioner og er størst i Region Midtjylland, hvor priserne er steget 3,3 procent.

”Det er tale om en lille stigning på landsplan, men den er langt fra ubetydelig, da den tegner et billede af et marked, der udvikler sig særdeles usædvanligt i forhold til normalen. Bemærkelsesværdigt er det også, at priserne ligger fire procent højere end for et år siden. Der er altså tale om et løft på et marked, der i en lang periode var på lavt blus. Og sammenligner vi netop med november 2016, er der ikke prisfald i en eneste region,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mærkbar effekt på markedet
Siden februar er priserne på sommerhuse med en enkelt undtagelse i juli steget måned for måned. Også ind i det sene efterår. Og det bryder med priskurven fra de forrige år, hvor vi har set et dyk i månederne op mod årsskiftet.

”Nu ser vi for alvor effekten af ændringerne i realkreditbelåningen til sommerhuse, der blev indført i foråret. Det boost, som det i forvejen opadgående marked fik, har fået et godt greb i boligkøberne, og nu hvor vi nærmer os afslutningen på året, kan vi godt konkludere, at det har haft en positiv indvirkning på købelysten at gøre det billigere at erhverve sig et sommerhus. Med det afsæt bliver det utrolig spændende at følge udviklingen henover vinteren,” siger Birgit Daetz.

På visse parametre følger sommerhusmarkedet dog den gængse udvikling henover året. Både salgstiden og rabatten på et køb er steget henholdsvis 3,4 procent og 4,3 procent siden oktober.

Sammenligner vi med samme tidspunkt sidste år, er der dog tale om fald, hvilket bidrager til den samlede fortælling om et marked i vækst. På landsplan er salgstiden faldet 3,8 procent, men hele 20,7 procent i Region Hovedstaden. Og ser vi på nedslaget, forhandles der nu et langt mindre beløb sammenlignet med for et år siden. Helt præcist lyder faldet på 15,3 procent.

Salgspriser på fritidsboliger – november 2017:

Region

Gn.snitlig pris pr. kvm

Ændring siden sidste måned i pct.

Ændring seneste år i pct.

Hele landet

15.255 kr.

0,3 %

4,0 %

Region Hovedstaden

18.749 kr.

0,8 %

4,9 %

Region Midtjylland

14.752 kr.

3,3 %

7,9 %

Region Nordjylland

13.603 kr.

0,3 %

0,9 %

Region Sjælland

13.606 kr.

-2,2 %

4,4 %

Region Syddanmark

16.896 kr.

0,3 %

0,0 %

(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Øvrige nøgletal:

  • Salgsprisen på ejerlejligheder faldt i november for første gang i 15 måneder. På landsplan lyder faldet på 0,2 procent. Størst er det i Region Midtjylland, hvor priserne tog et dyk på 1,4 procent. I hovedstaden holder priserne niveau. Og sammenligner vi med november 2016, ses en generelt stigning på 9,4 procent.
  • Også huspriserne viser tegn på stagnation med et fald i samtlige regioner på nær i Region Nordjylland, hvor priserne derimod er steget 1,6 procent siden oktober. Ligesom på markedet for ejerlejligheder ses dog en stigning henover det seneste år. På landsplan lyder den på 3,8 procent.

Kontaktperson:
Kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden A/S. Mobil: 21210284,  e-mail: bcd@boligsiden.dk.
Læs flere nyheder på Boligsiden.dk.

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden.dk
Foto: Boligsiden.dk
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på bolignyheder.boligsiden.dk og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum