Aabenraa Kommune

Priser til god arkitektur

Del

På Arkitekturens Dag i oktober uddeler Aabenraa Kommune og Billedkunstrådet Arkitekturprisen, Bygningsforbedringsprisen og Borgernes Favorit. Interesserede kan frem til 1. august indsende deres bud på, hvem de mener, fortjener priserne.

Vinder af Borgernes Favorit i 2016
Vinder af Borgernes Favorit i 2016

Nytænkende nybyggeri? Smukke istandsættelser med respekt for det originale? Spændende og funktionelle institutioner? Behagelige byrum?

Hvert andet år findes en vinder af Arkitekturprisen, Bygningsforbedringsprisen og Borgernes Favorit. Derfor opfordres interesserede borgere til at indsende deres bud på, hvem der fortjener priserne.

Det er en bedømmelseskomité der udpeger vinderen af Arkitekturprisen og Bygningsforbedringsprisen blandt de indkomne forslag, mens det er borgerne som afgør vinderen af Borgernes Favorit.

Hvem kan få prisen?

Arkitekturprisen kan gives til gode eksempler på:

  • Privat og offentligt nybyggeri
  • Om- og tilbygninger til eksisterende bygninger
  • Istandsættelse af eksisterende bygninger
  • Anlæg, by- og landskabsrum, grønne områder, parker og pladser

Bygningsforbedringsprisen kan gives til smukke renoveringer af:

  • Fredede bygninger
  • Bevaringsværdige bygninger
  • Ikke SAVE-registrerede bygninger fra før 1950

Det er afgørende, at byggeprojektet skal være færdiggjort i perioden fra 1. august 2016 til 1. august 2018 og være taget i brug.

I 2016 gik Arkitekturprisen til både Psykiatrisk Sygehus og Aabenraa Statsskole, mens der var rosende omtale til afd. 15 på Frueløkke. Byhuset på Nygade 61 i Aabenraa fik Bygningsforbedringsprisen, mens Storegade 11 i Aabenraa fik rosende omtale. Enfamiliehuset på Lergård 38 løb med titlen som ”Borgernes Favorit 2016”.

Kandidater til de to priser kan indstilles ved at sende en adresse og en kort beskrivelse af projektet, gerne med fotos, til plan@aabenraa.dk eller til Kultur, Plan og Fritid, Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa mærket: "Arkitekturpris". Indstillingen skal sendes inden 1. august. Man er velkommen til at indsende flere bud.

Billeder

Vinder af Borgernes Favorit i 2016
Vinder af Borgernes Favorit i 2016
Download
Vinder af bygningsforbedringsprisen i 2016
Vinder af bygningsforbedringsprisen i 2016
Download
Download
Vinder af Arkitekturprisen i 2016
Vinder af Arkitekturprisen i 2016
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

 

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Godt arbejdsliv: Trivslen er fortsat høj på Aabenraa Kommunes arbejdspladser1.11.2018 08:00Pressemeddelelse

Trivselsundersøgelsen 2018 i Aabenraa Kommune viser, at trivslen er høj i kommunen. For også at bibeholde den høje trivsel på Aabenraa Kommunes arbejdspladser fremadrettet, bliver det psykiske arbejdsmiljø forbedret i den nye Trivselsordning, mens kommunens arbejdsledere samt tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter deltager i MED- og Arbejdsmiljøkonference 2018 i Arena Aabenraa.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum