Boligsiden.dk

Priser på huse og lejligheder fortsatte stabil udvikling i september

Del

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at salgspriserne på huse og lejligheder er steget 0,3 procent i september måned. Dermed fortsætter den stabile prisudvikling, vi har set de seneste måneder.

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

Den stabile prisudvikling på boligmarkedet er fortsat i september, idet helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at priserne på huse og lejligheder i september steg med bare 0,3 procent.

Nu koster en kvadratmeter hus i gennemsnit godt 17.000 kroner, mens en kvadratmeter lejlighed kan købes for cirka 33.900 kroner.

”For priserne på huse og lejligheder gælder det, at prisudviklingen nu har været stabil over en længere periode. Det sker efter en tid med store og uafbrudte prisstigninger. Vi ser fortsat minimale prisstigninger, der samlet set de seneste fire måneder bare har været på omkring 200 kroner per kvadratmeter. Det er en meget stabil udvikling, og vi skal tilbage til tiden før corona for at finde noget, der ligner,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Der er dog fortsat steder i landet, hvor priserne stiger en del mere end gennemsnittet. Det sker for eksempel i Region Sjælland, der har septembers højeste prisstigninger, og hvor kommuner som Ringsted, Guldborgsund og Sorø kan præsentere huspriser, der er steget mere end fem procent.

I forhold til september sidste år er priserne på huse nu 12,9 procent højere, mens lejlighederne i gennemsnit er handlet til 12,6 procent mere.

Sommerhuspriser falder for første gang længe

Mens priserne på huse og lejligheder altså fortsat stiger en smule, er priserne på sommerhuse nu begyndt at falde. September-tallene viser et fald på 1,7 procent den seneste måned. Det er første gang i 16 måneder, at priskurven peger nedad.

”I virkeligheden er der til og med august sket nøjagtig det samme for sommerhuse som for huse og lejligheder. Priserne stabiliserede sig henover sommermånederne oven på store prisstigninger i særligt efteråret 2020 og foråret 2021. Nu ser vi så et prisfald, der kommer på grund af nedgangen i aktiviteten på sommerhusmarkedet, der er typisk for årstiden,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Med andre ord har vi ramt et mere almindeligt aktivitetsniveau for salget af sommerhuse, og det er logisk, at prisudviklingen nu begynder at følge nogle af de mønstre, vi kendte så godt før corona.”

Trods prisfaldet i september er sommerhuspriserne fortsat 15,8 procent højere end for et år siden.

Udvikling i boligpriser september 2021:

Boligtype

Salgspris (kr. pr. kvm.)

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

17.068

0,3 %

12,9 %

Ejerlejligheder

33.843

0,3 %

12,6 %

Sommerhuse

21.378

-1,7 %

15,8 %

(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Regional udvikling i priserne på villaer og rækkehuse i september 2021:

Region

Salgspris pr. kvm.

Ændring måned (%)

Ændring år (%)

Region Hovedstaden

33.406 kr.

1,0 %

19,7 %

Region Midtjylland

14.416 kr.

-0,8 %

8,1 %

Region Nordjylland

10.584 kr.

-0,6 %

7,2 %

Region Sjælland

14.912 kr.

1,5 %

13,2 %

Region Syddanmark

11.660 kr.

-0,4 %

7,1 %

(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999https://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum