3F

Pris til tre faglige integrations-frontkæmpere på 3F’s kongres

Del

På 3F’s kongres i Aalborg er der uddelt den særlige Basel Kamals mindepris. En pris, der tildeles dem, som har gjort en helt ekstraordinær indsats for aktivt at arbejde med integration. Det er niende gang, at prisen uddeles.

Basel Kamals mindepris går i år til Bernadeta Thrysøe (3F Aalborg), Daniel Teodor Avram (3F Esbjerg) og Iulian Marian Stavarache (3F København chauffører) for deres særlige indsats og arbejde med integration og organisering. 

Om de tre prismodtagere: 

Bernadeta Thrysøe arbejder med rengøring i Aalborg kommune og er fællestillidsrepræsentant. Udover hendes trofaste arbejde med at organisere, hjælper hun også den lokale afdeling 3F Aalborg med tolkeopgaver. Hendes indsats har gjort en stor forskel for organisering af polske kolleger. 

Derudover har hun en kæmpe aktie i 3F’s Aalborgs Rumænske og Polske netværk, hvor hun har brugt meget tid og mange kræfter på at stable netværkene på benene. 

“Det er en ære at modtage prisen. Det er vigtigt, at vi står sammen og i fællesskab løfter den danske model. Det handler ikke kun om at organisere, men også om at bekæmpe den sociale dumping, ” siger Bernadeta Thrysøe. 

Daniel Teodor Avram fra Esbjerg arbejder til daglig i 3F Transport Esbjerg afdelingen og er formand for Dansk-Rumænsk forening Esbjerg.  

Formålet med foreningen er at skabe tættere relation og samarbejde mellem danskere og især rumænere, der bor i området. En af Davids første bedrifter i foreningen var at sikre, at de jyske rumænere fik mulighed for at stemme ved det rumænske præsidentvalg.  

"Tusind tak for prisen. Det var jo ikke sket, hvis ikke jeg havde været medlem af en rigtig fagforening. Jeg er meget stolt og rørt,” siger Daniel Teodor Avram i sin takketale.

Iulian Marian Stavarache fra København arbejder til dagligt med at skabe og udvikle kontakten til de mange chauffører med udenlandske baggrund hos nemlig.com. Han har fra starten opnået en fortrolig dialog med chaufførerne, der har givet 3F et værdifuldt indblik i løn og arbejdsforhold hos de mange underleverandører. Og sikret 3F mange nye medlemmer. 

“Jeg vil gerne sige tak for det bedste system i verden, den danske model. Jeg vil gerne takke 3F for at give mig mulighed for at gøre noget for mit samfund,” siger Iulian Marian Stavarache. 

Om prisen: 
Basel Kamal-prisen er en integrationspris, der er opkaldt efter nu afdøde 3F-medlem Basel Kamal. 

Han kom oprindeligt fra Palæstina, og arbejdede som portør på Rigshospitalet. Her blev han tillidsrepræsentant i 3F og han stiftede Netværk for Fagbevægelse også kendt som NIF.  

Han testamenterede sin formue til 3F med henblik at det skulle gå til en mindepris, der skal ære de personer, afdelinger eller organisationer, der gør noget ekstra for integrationen.  

Det er ikke sket før i Danmarkshistorien, at et medlem - med anden etnisk baggrund end dansk - testamenterer sin formue til sin fagforening. 

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Billeder

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum