Region Hovedstaden

Pris til Region Hovedstadens indsats for elbiler

Del

Region Hovedstaden er national vinder af prisen Energy Globe 2016. Regionen får i dag overrakt prisen for sin indsats for at udbrede elbiler til gavn for miljøet. 1500 projekter er med i konkurrencen, heraf 17 danske.

Region Hovedstaden får prisen for at udbrede elbiler som en del af den grønne omstilling og integrere elbiler med den kollektive trafik. Det er med til at mindske CO2-udledning, støj og luftforurening, fordi elbiler er mere energieffektive sammenlignet med benzin- og dieselbiler. Elbiler har ingen udstødning og ingen direkte CO2-udledning og er samtidig støjsvage.

Formand for miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden, Jens Mandrup, er stolt over anerkendelsen: ”Omstilling af transporten til at være forureningsfri er en enorm opgave. Men gevinsterne er store både for klimaet og for lokalmiljøet, ikke mindst i byerne. Elbiler er en del af løsningen for at sænke transportens CO2-udslip og reducere luftforurening og afhængigheden af olie.”

Turbo på grøn omstilling

Borgere, virksomheder og kommuner kan hente råd og vejledning om elbiler hos det regionale elbilsekretariat, Copenhagen Electric. Sekretariatet står også for fælles offentlige indkøb af elbiler og udbredelsen af elbybiler og eldelebiler.

”Vi arbejder i Region Hovedstaden for at fremme den grønne omstilling i samarbejde med kommuner og virksomheder. Det gavner ikke bare klimaet, men også erhvervsudviklingen, fordi det medvirker til at skabe fremtidens grønne arbejdspladser,” siger Jens Mandrup.

Fakta

  • Prisen ”Energy Globe – The world award for sustainability 2016” overrækkes til den danske vinder d. 31. august ved en ceremoni hos Advantage Austria på Grønningen i København.
  • Der er internationalt over 1500 projekter i konkurrencen – heraf 17 danske. Der vil senere blive kåret en international vinder.
  • Nationale vindere får overrakt et Energy Globe Award diplom, bliver præsenteret på energyglobe.info og må bruge Energy Globe Award vinderlogoet på hjemmeside mv.
  • Region Hovedstaden etablerede Copenhagen Electric i 2013 for en tre-årig periode efter dialog med kommunerne i hovedstadsregionen. Indsatsen blev i 2016 forlænget til 2020.
  • Læs mere om EnergyGlobe på www.energyglobe.info
  • Læs mere om Region Hovedstadens elbilindsats på www.regionh.dk/elbiler

 Yderligere kontakt

  • ​Jens Mandrup (SF), formand for Miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden, tlf. 3134 8898
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 7020 9588
  • Sektionschef for grøn transport i Region Hovedstaden og leder af Copenhagen Electric, Kåre Albrechtsen, tlf. 2463 8868.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Vækstforum Hovedstaden lukker og slukker men resultaterne lever28.11.2018 15:28Pressemeddelelse

De regionale vækstfora rundt om i landet lukker og slukker, også Vækstforum Hovedstaden, men resultaterne lever. Vækstforum Hovedstaden har på sit sidste møde 21. november investeret 105 mio. kr. i indsatser, der gavner virksomheder og bl.a. udsatte unge. På mødet blev der sat punktum for det 12 år gamle partnerskab, der har samlet erhvervsliv, forsknings- og uddannelsessteder, arbejdsmarkedet, kommuner og regionsråd om en fælles retning for udvikling og vækst i Region Hovedstaden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum