Hjørring Kommune

Pressenævnet giver Socialtilsyn Nord medhold i klage over DR-dokumentaren ”Drabet på Købmanden”

Del

DR’s gengivelse af Socialtilsyn Nords udtalelser blev ikke formidlet retvisende i dokumentaren ”Drabet på Købmanden”, som DR1 viste i maj 2018.

Dokumentaren var en kritisk gennemgang af forløbet op til, at en købmand i efteråret 2017 blev dræbt af en psykisk syg ung mand. I dokumentaren blev der sat fokus på opholdsstedet, hvor den unge mand boede.

Samtidig blev der fremsat kritik af Socialtilsyn Nord for, at drabet ikke havde fået konsekvenser for det pågældende opholdssted.

Tilsynet påpegede kritisable forhold over opholdsstedet, som herefter redegjorde for, hvordan det ville forbedre sig på enkelte områder.

I dokumentaren fremstår det som om Socialtilsyn Nord afstår fra at følge op på redegørelsen fra opholdsstedet. Det fremgik ikke i dokumentaren, at Socialtilsyn Nord rent faktisk havde fulgt op over for opholdsstedet efter redegørelsen.

Uddrag fra Pressenævnets afgørelse:

”Pressenævnet er enig med Socialtilsyn Nord i, at DR’s gengivelse af tilsynets udtalelser ikke var retvisende. Pressenævnet har derfor udtalt kritik af DR for ikke på tilstrækkelig vis at lade Socialtilsyn Nord besvare den fremsatte kritik”.

Nøgleord

Kontakter

Tilsynschef Sigrid Fleckner, Socialtilsyn Nord på 41 22 69 31

Direktør Leif Serup, Sundhed-, Ældre- og Handicapområdet på 41 22 30 15

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Successen fortsætter: Næste introduktionskursus til fiskebranchen starter i august9.7.2019 11:28:36 CESTPressemeddelelse

De seks første introduktionskurser til fiskeindustrien, der er gennemført i Hirtshals de sidste par år, har været en så stor succes, at netværket HG2020, EUC Nord og Jobcenteret nu gentager det. Det næste kursus starter på Nordsøcenteret den 26. august. Fiskeindustrien er en branche i udvikling og mangler kvalificeret arbejdskraft. Dette er baggrunden for dette uddannelsesforløb, der første gang blev søsat i foråret 2016. ”Introduktionskurset er udviklet i et tæt samarbejde med fiskeindustrien i Hirtshals. Derfor er resultaterne af de første seks hold en ubetinget succes, da 59 ud af de 74 der gennemførte kurserne, fik job bagefter”, fortæller koordinator Stein-Erik Linna fra Hjørring Kommune. Derfor gentager man nu kurset. Formålet med kurset er at give deltagerne en grundlæggende introduktion til det at arbejde i fiskeindustrien. Det tilrettelægges som en vekseluddannelse med to praktikperioder. Kurset varer i alt 5 uger. Emnerne man kommer ind på er fødevarehygiejne og egenkontrol,

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum