Hjørring Kommune

Pressenævnet giver Socialtilsyn Nord medhold i klage over DR-dokumentaren ”Drabet på Købmanden”

Del

DR’s gengivelse af Socialtilsyn Nords udtalelser blev ikke formidlet retvisende i dokumentaren ”Drabet på Købmanden”, som DR1 viste i maj 2018.

Dokumentaren var en kritisk gennemgang af forløbet op til, at en købmand i efteråret 2017 blev dræbt af en psykisk syg ung mand. I dokumentaren blev der sat fokus på opholdsstedet, hvor den unge mand boede.

Samtidig blev der fremsat kritik af Socialtilsyn Nord for, at drabet ikke havde fået konsekvenser for det pågældende opholdssted.

Tilsynet påpegede kritisable forhold over opholdsstedet, som herefter redegjorde for, hvordan det ville forbedre sig på enkelte områder.

I dokumentaren fremstår det som om Socialtilsyn Nord afstår fra at følge op på redegørelsen fra opholdsstedet. Det fremgik ikke i dokumentaren, at Socialtilsyn Nord rent faktisk havde fulgt op over for opholdsstedet efter redegørelsen.

Uddrag fra Pressenævnets afgørelse:

”Pressenævnet er enig med Socialtilsyn Nord i, at DR’s gengivelse af tilsynets udtalelser ikke var retvisende. Pressenævnet har derfor udtalt kritik af DR for ikke på tilstrækkelig vis at lade Socialtilsyn Nord besvare den fremsatte kritik”.

Nøgleord

Kontakter

Tilsynschef Sigrid Fleckner, Socialtilsyn Nord på 41 22 69 31

Direktør Leif Serup, Sundhed-, Ældre- og Handicapområdet på 41 22 30 15

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Tag plads ved bordet sammen med os – og udvikl din kommune!13.5.2019 14:54:34 CESTPressemeddelelse

Sådan lyder opfordringen fra politikerne til borgerne i Hjørring Kommune. Fra i dag og fire uger frem har alle mulighed for at komme med i to arbejdsgrupper sammen med politikere fra Udvalget for strategisk by- og landsdistriktsudvikling. - Det er både vigtigt og afgørende, at vi som politikere ikke blot lytter, men også tager snakken og dialogen med borgerne. Vi glæder os til at sætte os ved bordet sammen med dem. Det bliver en ny og spændende måde at arbejde på, siger Tim Jensen (S), udvalgsformand for Strategisk by- og landdistriktsudvikling. De to arbejdsgrupper har hver sit emne og dermed fokus. Den ene, ”Boligliv”, skal arbejde med hvilke boliger vi i fremtiden skal bo i, og de forskellige måder vi vil bo på. I den gruppe får seks borgere mulighed for at være med. I den anden gruppe, ”Kystliv”, er der fokus på kommunens kyststrækning, hvordan den skal udvikle sig og samtidig tage hensyn til kystbyernes forskelligheder. Der er plads til fire borgere i den gruppe. I hver gruppe er

Direktør for Teknik- og miljøområdet i Hjørring Kommune stopper.6.3.2019 17:38:53 CETPressemeddelelse

Andreas Duus, direktør for Teknik- og miljøområdet i Hjørring Kommune, har meddelt, at han går på pension med udgangen af april 2019. - Jeg vil gerne i denne forbindelse takke for et formidabelt, spændende, udfordrende arbejde og samarbejde gennem årene. Det har været supergodt at indgå i samarbejdet med de mange dygtige og dedikerede ledere og medarbejdere og det politiske niveau, siger Andreas Duus. Han har været direktør for Teknik og miljøforvatningen først i den ”gamle” Hjørring Kommune fra 1996 og derefter i hele den ”nye” Hjørring Kommunes levetid. - Jeg vil gerne sige en stor tak til Andreas for hans indsats igennem de mange år.Han har været en fremsynet direktør, der har haft stor fokus på udviklingen af hele området. Samtidig har Andreas været en god og behagelig kollega, der blandt meget andet har haft en stor rolle i opbygningen af den nye Hjørring Kommune fra 2007 og frem. Han kan med god samvittighed give stafetten videre, siger kommunaldirektør Tommy Christiansen. Økonom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum