Region Hovedstaden

Pressemøde om Rigshospitalets nye COVID-afdeling

Del

Fredag 27. marts kl. 11.30 inviterer Region Hovedstaden til pressemøde i Nordfløjen på Rigshospitalet.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) vil indledningsvis give en status på COVID19-arbejdet i Region Hovedstaden.

Herefter vil overlæge Jan Bonde fortælle om den nye afdeling COVita, der fra næste uge kan tage imod de første patienter med COVID19-smitte. Her skal de ligge isoleret fra patienter med andre sygdomme for at minimere risikoen for, at smitten spreder sig til andre dele af Rigshospitalet.

I takt med at epidemien udvikler sig, og flere bliver syge, kan andre dele af Nordfløjen tages i brug. Ansvaret for behandlingen hviler på skuldrene af en af landets mest erfarne intensivlæger, overlæge dr. med. Jan Bonde, der til hverdag er ledende overlæge på Intensiv Terapiklinik på Rigshospitalet.

Billeder lægges på hjemmside

Selve pressemødet i Nordfløjens forhal kan filmes, men på grund af smitterisici vil der ikke være mulighed for at komme ind og filme den nyoprettede intensivafdeling. Dog vil der blive lagt både levende billeder og stillbilleder ud her: https://www.regionh.dk/presse-og-nyt/Pressefotos/Sider/Pressefotos-fra-coronapandemien.aspx. Alt billedmateriale er til fri afbenyttelse.

Desuden livestreames pressemødet på regionens hjemmeside – find det på forsiden

For yderligere info:

  • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) via Region Hovedstadens pressevagt på 7020 9588
  • Leder af COVita Jan Bonde via pressekonsulent Jesper Sloth Møller på 5144 6367

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum