Lifeshelter

Pressemeddelelse – succes med bæredygtige shelters til flygtninge

Del

Lifeshelter, der producerer shelters til verdens flygtningelejre, styrker organisationen med ansættelse af ny administrerende direktør

Jens Odgaard Olsson, Administrerende direktør, Lifeshelter
Jens Odgaard Olsson, Administrerende direktør, Lifeshelter

Bæredygtige shelters til verdens flygtninge

Efter nye ordrer af shelters til Somalia og et nyt strategisk samarbejde med Red Barnet i Danmark har Lifeshelter per 1/12 ansat Jens Odgaard Olsson som administrerende direktør. Jens Odgaard Olsson har tidligere været udsendt med Folkekirkens Nødhjælp, som FN-soldat og har de seneste 15 år haft en række forskellige lederjobs, senest som direktør i Odense ZOO. 

Jens Odgaard Olsson får til ansvar at styrke den samlede udvikling af Lifeshelter. ”Lifeshelter er med til at løse en af verdens største humanitære kriser, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med teamet og partnerne om at skabe bedre levevilkår for nogle af verdens mest trængte”, udtaler Jens Odgaard Olsson.

Et år med milepæle for Lifeshelter

2018 bliver et skelsættende år for Lifeshelter. Bagude ligger 8 år, hvor Jakob Christensen har opbygget, udviklet og testet et bæredygtigt shelter-koncept til verdens flygtninge. Og det nye år byder på en styrkelse af organisationen for at styre udviklingen sammen med kravet om at sikre en god opstilling af shelters rundt om i verdens flygtningelejre. 

Jakob Christensen, der er stifter og driftsdirektør får med styrkelsen mulighed at fokusere på implementeringen af Lifeshelters operationer, så partnere og brugere får den bedste oplevelse af shelterløsningerne – også når der kommer øget salg og vækst.

68,5 millioner mennesker på flugt

Og vækst skal der til. Antallet af mennesker på flugt stiger med forfærdende hast. I dag er der 68,5 millioner flygtninge og internt fordrevne i verden, og tallet stiger kun. ”Behovet for værdig midlertidig beboelse er akut, og presset på lokale ressourcer kræver nye løsninger, der er mere bæredygtige, billigere og bedre end de eksisterende. Og her er Lifeshelter et banebrydende produkt”, uddyber Jakob Christensen. 

Lifeshelter er den billigste og bedste måde, man kan bo på midlertidigt. Den bæredygtige konstruktion laves blandt andet af ROCKWOOL stenulds-batts, hvilket gør den støjdæmpende, brandsikker, holdbar og nem at stille op. Lifeshelter ønsker at så mange flygtninge som muligt får tilbuddet om at bo i eller blive undervist i et Lifeshelter.

Nøgleord

Kontakter

Jens Odgaard Olsson, Administrerende direktør, Lifeshelter, 2482 0008

Jakob Christensen, Stifter og driftsdirektør, Lifeshelter, 3132 3363

Billeder

Jens Odgaard Olsson, Administrerende direktør, Lifeshelter
Jens Odgaard Olsson, Administrerende direktør, Lifeshelter
Download
Jakob Christensen, Stifter, Lifeshelter
Jakob Christensen, Stifter, Lifeshelter
Download
Lifeshelter Klasseværelse indefra, Tanzania 2018
Lifeshelter Klasseværelse indefra, Tanzania 2018
Download
Lifeshelter Klasseværelse under opførelse set indefra nr.2, Tanzania 2018
Lifeshelter Klasseværelse under opførelse set indefra nr.2, Tanzania 2018
Download

Links

Information om Lifeshelter

Lifeshelter
Haraldsvej 60
8960 Randers SØ

http://www.lifeshelter.com

Faktaboks 1: Om Lifeshelter

Stiftet i 2012 af Jakob Christensen. Vinder af to Danish Design Awards og prisen Sustainable Build i 2016. Skabte i 2017 de fysiske rammer for udstillere til bæredygtighedsfestivalen UNLEASH. Et setup, der nu tjener det noble formål som bl.a skoler i det vestlige Tanzania. Produktet består blandt andet af en patenteret, unik men simpel anvendelse af ROCKWOOL stenulds-batts, hvilket giver en stabil konstruktion med en række unikke fordele.

Faktaboks 2: Om Jens Odgaard Olsson

Jens er 46 år og kommer fra en stilling som administrerende direktør for Odense ZOO. Før det har han været Global Innovationsdirektør i Arla, direktør i Meyers Mad og leder både i Folkekirkens Nødhjælp og forsvaret. Jens har rejst, boet og arbejdet i konfliktzoner, og har blandt andet været udsendt som FN-soldat og ledet et humanitært minerydningsprojekt i Kosovo for Folkekirkens Nødhjælp. Jens er uddannet økonom fra Københavns Universitet, Life Science med fokus på udviklingsøkonomi. Privat er Jens bosiddende i Odense, gift og har to piger på 8 og 11 år.

Følg pressemeddelelser fra Lifeshelter

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.