Udenrigsministeriet

Pressemeddelelse: Kronprinsparret på erhvervsfremstød i Nederlandene i november 2020

Del

Den grønne omstilling er i fokus, når Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen sammen med en større dansk erhvervsdelegation den 2.-3. november 2020 besøger Nederlandene.

Fremstødet har fokus på at øge det dansk-nederlandske samarbejde om grøn omstilling inden for energisektoren.

Gennem årene har Kronprinsparret stået i spidsen for adskillige erhvervs- og kulturfremstød. Sidste år besøgte Kronprinsparret blandt andet Sydkorea og Frankrig og tidligere er besøg gået til USA, Tyskland, Canada, Polen, Mexico og Chile.

Nederlandene er en af verdens fem mest konkurrencedygtige og innovative økonomier og en vigtig handelspartner for Danmark. I 2019 udgjorde Nederlandene det sjettestørste eksportmarked for danske varer og services, og Danmark og Nederlandene har meget tætte relationer og et omfattende samarbejde på en række områder inden for politik, kultur, samhandel og investeringer.

Kronprinsparret vil under besøget i Nederlandene blandt andet deltage i en erhvervskonference og en række besøg til store nederlandske virksomheder og regioner samt havnen i Rotterdam. Deres Kongelige Højheder vil endvidere være værter ved en officiel middag med gæster fra danske og nederlandske virksomheder og organisationer.

Erhvervsfremstødet har fokus på grøn omstilling i energisektoren, særligt danske løsninger inden for fjernvarme, energieffektivitet og vedvarende energi. Danmark og Nederlandene er begge lande med ambitiøse klimapolitikker, og vi har meget at lære af hinanden, når det gælder innovative og fremtidssikrede løsninger på de samfundsmæssige udfordringer, vi står overfor, ikke mindst på klimaområdet.

Formålet med besøget er at understøtte danske virksomheders vækst og position på det nederlandske marked samt at befæste de nære relationer mellem Danmark og Nederlandene. Derfor er målsætningen at skabe en platform for konkrete fremtidige samarbejder, der vil udvikle og tilpasse bæredygtige løsninger for grøn omstilling.

Informationer om presserejse, program med videre offentliggøres senere.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Justerede rejsevejledninger pr. 30. juli 202030.7.2020 16:15:47 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge lempes rejsevejledningen for Portugal og Sverige til gul (ekstra forsigtighed). For Sverige betyder det, at hele landet nu får en gul rejsevejledning, og at der ikke længere anvendes en regional ordning for landet. Omvendt tilføjes Rumænien til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Bulgarien, Luxembourg, og Rumænien på grund af smittetallene. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Irland på grund af Irlands karantæneregler. I Spanien har regionerne Aragón, Cataluña og Navarra nu flere end 50 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Personer, der rejser til Danmark efter ophold i de regioner opfordres derfor til at lade sig teste for COVID-19 ved ankom

Justerede rejsevejledninger pr. 23. juli 202023.7.2020 16:10:27 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge tilføjes Bulgarien til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Bulgarien, Luxembourg, Portugal og Sverige på grund af smittetallene. For Sverige lempes rejsevejledningen dog for yderligere fem svenske regioner Jämtlad Härjedalen, Sörmland, Uppsala, Örebro og Östergötland i tillæg til regionerne Blekinge, Halland, Kalmar, Kronoberg, Skåne, Värmland og Västerbotten. Rejsevejledningen for disse regioner er således gul (ekstra forsigtighed). I Spanien har regionen Aragón nu flere end 50 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Personer, der rejser til Danmark efter ophold i regionen Aragón, opfordres derfor til at lade sig teste for COVID-19 ved ankomst til Danmark, men