Det Kongelige Teater

Pressemeddelelse fra danske kunst, kultur og forskningsinstitutioner

Del

Pressemeddelelse fra danske kunst, kultur og forskningsinstitutioner angående regeringens (V), Dansk Folkepartis, Liberal Alliances og Det Konservatives Folkepartis lovforslag om ændring af fondsbeskatningsloven.

AFSENDERE

Morten Hesseldahl. Teaterchef, Det Kongelige Teater
Poul Erik Tøjner. Direktør, Louisiana
Thomas Bloch Ravn. Museumsdirektør, Den Gamle By
Mikkel Bogh. Direktør, Statens Museum for Kunst
Jan Skamby Madsen. Direktør, Moesgaard Museum
Erland K. Nielsen. Direktør, Det Kongelige Bibliotek
Svend Larsen. Direktør, Statsbiblioteket
Henning Kærsgaard. Direktør, Aarhus Teater
Asbjørn Hellum. Rigsarkivar, Rigsarkivet

Som repræsentanter for væsentlige danske kunst-, kultur- og forskningsinstitutioner vil vi på det kraftigste appellere til, at der ikke gennemføres ændringer af fondsbeskatningsloven. Disse foreslåede ændringer vil have fatale konsekvenser for de danske organisationer, der er modtagere af fondenes almenvelgørende og almennyttige uddelinger.

Skadelig for det danske kunst og kulturliv

At kulturen ikke er blevet begunstiget i den netop vedtagne finanslov, har længe været et faktum, men når regeringen både skærer i kulturbudgetterne og samtidig gør det mindre attraktivt for almennyttige fonde at bidrage, rammes kultur- og forskningsinstitutionerne dobbelt. Vi er fuldstændig uforstående overfor, hvorfor netop de parter – de danske fonde -, som regeringen eksplicit forventer tager et større ansvar i forbindelse med de vedtagne besparelser på kulturområdet, skal rammes af et decideret ugunstigt forslag fra Skatteministeriet vedrørende uddelinger til alment velgørende og alment nyttige formål.
Vi er overbevist om, at vedtagelse af det foreliggende lovforslag vil få vidtrækkende og uoverskuelige konsekvenser for dansk kulturliv, som i forvejen må balancere sine aktiviteter ganske dygtigt for at udfolde sig.

Modtagere af alment velgørende og alment nyttige uddelinger er ikke blevet hørt

Det fremsatte lovforslag forholder sig til de økonomiske og administrative konsekvenser for det offentlige og erhvervslivet, men har ikke forholdt sig til, hvilke konsekvenser det vil have for de alment nyttige, sociale og kulturelle organisationer og de forskningsinstitutioner, der er modtagere af fondenes uddelinger.
Vi appellerer til, at lovforslaget udsættes, så organisationer som vores egne, der er dybt afhængige af disse uddelinger, kan undersøge de økonomiske konsekvenser ved det fremsatte lovforslag og give de involverede parter mulighed for at træffe en så alvorlig beslutning på et så oplyst grundlag som muligt.

Afslutningsvis

Det er for os helt afgørende, at der politisk er bred forståelse for, hvorledes der i takt med at statens eget engagement reduceres må arbejdes for, at selvsamme stat sikrer incitamentet hos fonde og private aktører, således at det er attraktivt for disse at støtte vores kunst-, kultur- og forskningsinstitutioner til gavn for et levende, dansk kulturliv.
Med denne pressemeddelelse påpeger vi fondenes uvurderlige støtte til det danske kunst, kultur og forskningsmiljø og vores overbevisning om, at konsekvensen af finansloven, som den foreligger nu, vil være langt færre penge til disse almennyttige områder.

Henvendelser kan rettes til kommunikationschef på Det Kongelige Teater, Magnus Restofte, eller til presse@kglteater.dk

Nøgleord

Kontakter

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum