Det Kongelige Teater

Pressemeddelelse: Elskovsdrikken

Del

Det Kongelige Teater har den store fornøjelse at kunne præsentere Den Jyske Operas version af operaen ’Elskovsdrikken’ af Donizetti. Det er en af de lettest tilgængelige og mest populære i det italienske repertoire. En rørende historie i to akter om den måske nok naive, men til gengæld gode, ærlige og oprigtigt forelskede bondeknold Nemorino, der er faldet for den smukke og rige Adina, der desværre er forelsket i en anden mand.

Nemorinos kur til Adina udvikler sig til en tragikomisk affære, da den unge skønhed i stedet falder for den attraktive Belcore. Nemorino får en sidste mulighed for at vinde sin elskedes hjerte, da kvaksalveren, doktor Dulcamara, tilbyder at sælge en magisk drik, der vil gøre ham uimodståelig over for kvinder. Tør Nemorino satse og hengive sig til magien i jagten på Adinas kærlighed?

Den unge britiske instruktør Harry Fehr debuterer på Den Jyske Opera, når han sammen med den svenske dirigent Per-Otto Johansson skaber en sjov og romantisk version af klassikeren.

Den italienske komponist Gaetano Donizetti havde kun fjorten dage til at skrive Elskovsdrikken, idet Teatro della Cannobiana i Milano skulle bruge den i stedet for en anden opera, som ikke var blevet klar til tiden. Premieren den 12. maj 1832 blev en stor succes. I november 1841 blev Elskovsdrikken opført på Det kongelige Teater i København.

Elskovsdrikken var med til at slå Donizettis navn fast som en af sin tids store operakomponister, og den dag i dag hører Elskovsdrikken til en af de allermest populære komiske operaer.

Elskovsdrikken opføres på italiensk med danske overtekster. Den spiller på Gl. Scene den 14. og 15. nov. begge dage kl.19.30.

Premiere 6. oktober 2017 i Odense Koncerthus

Medvirkende:
Michael Ha / Robin Yujoong Kim: Nemorino  
Lars Møller/Jens Søndergaard: Belcore 
Stefan Stoll/Pavlo Balakin: Dulcamara
Dénise Beck/Lina Johnson: Adina
Frederikke Kampmann: Giannetta
Den Jyske Operas Kor
Harry Fehr: Instruktør
Per-Otto Johansson: Dirigent
Gaetano Donizetti: Komponist
Felice Romani: Libretto
Yannis Thavoris: Scenograf og kostumedesigner
John Bishop: Lysdesigner

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum