Aarhus Universitet

Presseinvitation: Topforskere, hjernemad og leg - stor konference om hjernen på Aarhus Universitet

Del

Nogle af verdens førende hjerneforskere besøger Aarhus d. 5.-7. maj, når MatchPoints-konferencen ”Our fascinating Brain” finder sted. Konferencen byder både på en akademisk del på Aarhus Universitet – og en folkelig del på Moesgaard Museum med oplæg, musik, mad til hjernen, yoga og meget mere. Begge arrangementer er udsolgte. Journalister er velkomne.

Vores forunderlige hjerne er fyldt med mysterier og ubesvarede spørgsmål. Hvad sker der i hjernen, når vi hører musik? Eller når vi får en depression? Oplever vi alle smerte på samme måde? Hvor sidder seksualiteten? Og er følelser bare neurokemi?

Disse spørgsmål og mange andre er i fokus, når Aarhus Universitet sætter hjernen på dagsordenen til MatchPoints-konferencen d. 5.-7. maj 2022 – en årligt tilbagevendende konference, som henvender sig til både fagfolk og den brede befolkning.

I år byder MatchPoints på en akademisk konference d. 5.-6. maj på Aarhus Universitet og et folkeligt arrangement d. 7. maj på Moesgaard Museum. Begge arrangementer blev udsolgt på rekordtid. Journalister er velkomne til at dække arrangementerne på Aarhus Universitet og Moesgaard Museum.

Hør forskerne fortælle, hvordan holder vi hjernen frisk, giver den en pause og lærer nyt. Bliv klogere på, hvorfor bliver vi forelskede, bange eller trætte, og hvad sker der, når hjernen bliver skadet eller syg.

Der vil være gode reportagemuligheder på Moesgaard Museum, hvor omkring 3000 børn og voksne dykker ned i vores fascinerende hjernes historie gennem 100.000 år. Hele museet bliver taget i brug, og museets udstillinger vil være afsæt for de tematiske nedslag om hjernen. Programmet byder på vitaminer til både sanser og intellekt med samtaler, foredrag, workshops, kunstneriske indslag, mad og drikke og leg ude og inde for både store og små. Hjerneforsker Peter Lund Madsen guider publikum gennem dagen.

MatchPoints-konferencen ”Our fascinating Brain” bliver til i et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og Folkeuniversitetet med støtte fra Lundbeckfonden og Novo Nordisk Fonden.

Læs mere om konferencens akademiske del på Aarhus Universitet

Læs mere om konferencens folkelige del på Moesgaard Museum

Disse forskere står til rådighed med viden om hjernen – se AU’s ekspertliste

MatchPoints-konferencen
Siden 2007 har Aarhus Universitet hvert år afholdt MatchPoints-konferencen – en akademisk konference med en udadvendt profil. Formålet med MatchPoints er at skabe dialog mellem Aarhus Universitet og det omgivende samfund om emner af bred samfundsinteresse. Det er et kendetegn for MatchPoints, at oplægsholderne er nogle af de mest velanskrevne nationale og internationale navne inden for emnet.

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsmedarbejder Ida Hammerich Nielson, mobil: 60202626, mail: ihn@au.dk

Billeder

Download
3000 børn og voksne dykker ned i hjernens historie på Moesgaard Museum.
3000 børn og voksne dykker ned i hjernens historie på Moesgaard Museum.
Download

Information om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet
Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus

8715 0000http://www.au.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum