Haderslev Erhvervsråd

Presseinvitation til forpremiere på Danmarks længste svævebane

Del

Haderslev får den vildeste event under Trekantområdets Festuge – svæv mere end 500 meter langs fjorden med Urban Zipline, ACTURE PARK. I den forbindelse inviterer vi pressen til forpremiere torsdag den 24. august 2017 Kl. 17.00 – 19.00.

Haderslev får den vildeste event under Trekantområdets Festuge – svæv mere end 500 meter langs fjorden med Urban Zipline, ACTURE PARK – 30 meter oppe fra toppen af havnesiloen, forbi StreetDome, VUC Lighthouse, FlowFactory og med blød landing på Haderslev Strand – ca. 1200 deltagere får mulighed for at prøve turen – festivalstemning på hele havneområdet med et væld af aktiviteter under temaet Moved BY Haderslev

Svævebanen Urban Zipline, ACTURE PARK giver, som navnet antyder, en flot tur med udsigt til det urbane havnemiljø, der er skabt i Haderslev, men naturligvis også oplevelsen af selve fjorden og byen set fra luften. Der er tale om en relativt rolig svævetur, som er for alle, der er fyldt 10 år og kan klare trapperne op i den 30 meter høje silo. Driften af Urban Zipline, ACTURE PARK sørger HighPark Sønderjylland for med sine erfarne instruktører fra klatreparken ved Genner.

Interessen for at prøve svævebanen er stor, og vi har allerede solgt 900 af de i alt ca. 1.200 billetter i forsalg og har en forventning om, at 15-20.000 mennesker vil lægge vejen forbi som tilskuer eller for at få en smuk og spændende svævetur. Vi glæder os over den begejstring, der er for projektet, og at det ser ud til, at vi med svævebanen skaber et markant trækplaster og opmærksomhed omkring Haderslev og ACTURE PARK med vores samlede opbud af oplevelser, der underholder og flytter grænser.

Moved BY Haderslev

Vi glæder os over det gode samarbejde, vi har med institutionerne på havnen og flere foreninger om at skabe aktiviteter og festivalstemning i havnemiljøet i hele festugen under navnet Moved BY Haderslev. I forbindelse med festugen og svævebanen bliver der nemlig fyldt med en masse andre aktiviteter for deltagere og tilskuere på havneområdet. StreetDome, VUC, FlowFactory og flere foreninger og de mange frivillige vil sørge for, at alle bliver ”Moved” eller bevæget på den gode måde med svævetur og de mange andre indtryk fra både kunsten, musikken, uddannelserne og streetsporten.

 

Program

Kl. 17.00:

Åbningstale ved Haderslev Kommunes Kulturudvalgsformand Allan Emiliussen foregår ved foden af siloen. Herefter bliver Urban Zipline, ACTURE PARK indviet af SønderjyskEs ”flyvende hollænder” Kees Luijckx efterfulgt af borgmester H.P. Geil. og bestyrelsesmedlem i Haderslev Erhvervsråd Rico Soos.

Kl. 17.20 – 19.00: Svævetur for pressen og de indbudte gæster. Hvert medie får mulighed for at sende 1 journalist og 1 fotograf på svævetur.

Tilmelding senest d. 24. august kl. 12 til birgitte@her.dk. Angiv venligst om både fotograf og journalist ønsker en tur i svævebanen.

 

Trekantområdet er en kulturmetropol

Trekantområdets Festuge inviterer for femte gang til 10 dages festuge på tværs af kommunegrænserne. Trekantområdet er rig på kulturoplevelser hele året, men i de 10 festugedage eksploderer udbuddet med 470 arrangementer rundt i de syv kommuner, og der er noget for enhver smag. Publikum vil både kunne opleve kendte, erfarne kunstnere og mere ukendte lokale stjernefrø inden for så forskellige genrer som mad, kunst, musik, natur, litteratur, dans, teater, film og foredrag.

Årets festugetema er ”Overgange”. I Haderslev har temaet inspireret til skabelsen af Danmarks længste svævebane Urban Zipline, ACTURE PARK, som et moderne overgangsritual, hvor deltagerne får mulighed for at blive ”Moved by action” på den mere end 500 meters svævetur fra 30 meters højde.

Bag festugen står Trekantområdet Danmark, syv kommuner i trekantområdet, lokale kulturinstitutioner, en række private arrangører og frivillige. I 2012 gik Trekantområdets kulturaktører for første gang sammen om at forme Trekantområdets Festuge. Formålet er at synliggøre områdets mange kulturtilbud. I år er festugen udnævnt til at være EFFE Festival, der er en forkortelse for Europe for Festivals, Festivals for Europe. Det er en titel, som bliver uddelt til bemærkelsesværdige festivaler i Europa, der udmærker sig ved at være engagerede i både kultur, lokalområder og Europa.

Trekantområdet Danmark består af syv kommuner: Billund, Fredericia, Haderslev, Middelfart, Kolding, Vejen og Vejle.

Hele festugens program kan findes på www.trekantfest.dk. Billetter til Urban Zipline, ACTURE PARK kan købes på www.acturepark.dk og koster Kr. 175.

Info til pressefotografer

Der bliver rigtige gode muligheder for at tage fotos og levende billeder under forpremieren. Vi har tre gode fotospots:

  • Ved siloen
  • VUCs terrasse på 4. sal
  • Landingen på stranden

Da arrangementet varer to timer, vil der være god mulighed for at skifte opstilling og optage alle tre steder. Fotografer er velkomne til at kontakte os for at få særlig aftale om opstilling. Bemærk at arrangementet starter kl. 17.00, så fotografer, som gerne vil opstille, skal komme tidligere.

Nøgleord

Kontakter

Projektleder Birgitte Hjort Jaritz
e-mail: birgitte@her.dk
Mobil: +45 51 25 70 76

Billeder

Information om Haderslev Erhvervsråd

Haderslev Erhvervsråd
Haderslev Erhvervsråd
Jomfrustien 27
6100 Haderslev

+45 73 53 14 00http://her.dk

Haderslev Erhvervsråd (HER) er en erhvervsfremme-organisation, som på tværs af fag og brancher skaber business-to-business og erhvervsudvikling i Haderslev kommune.

FORMÅL
  • at fremme erhvervslivet i Haderslev kommune
  • at samarbejde med relevante foreninger, organisationer og myndigheder
  • at medvirke til, at udviklingen i området styrkes, og at den økonomiske vækst fremmes
  • at fastholde eksisterende og tiltrække nye virksomheder


MÅL

Vores mål er at forbedre og udvikle virksomhedernes grundvilkår ved at fokusere på innovation, viden, udsyn og oplevelse. Udviklingen sker gennem styrket rådgivning, netværk, formidling, projekter og partnerskaber. 

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Erhvervsråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.