Haderslev Kommune

Presseinvitation: Sundhedscenter Haderslev rykker tættere på

Del

Torsdag 5. oktober kl. 14 bliver der holdt rejsegilde for Sundhedscenter Haderslev. Alle er velkomne til at komme og se Haderslev Kommune og Region Syddanmarks nye sundhedscenter på Clausensvej.

I begyndelsen af februar blev det første spadestik taget til et helt nyt sundhedscenter i Haderslev. Nu kan Haderslev Kommune og Region Syddanmark så invitere til rejsegilde.

Det sker torsdag den 5. oktober kl. 14 på Clausensvej i Haderslev.

Det er Haderslev Kommune og Region Syddanmark, der i fællesskab bygger sundhedscentret, og borgmester H.P. Geil glæder sig over, at udviklingen af det nære sundhedsvæsen sker i et samarbejde med regionen.

”Sundhedscentret bliver et fyrtårn for Haderslev og for sundhedsområdet. Vi får et fantastisk tilbud for borgerne, fordi vi får én indgang til mange sundhedsydelser på tværs af region og kommune”, siger H.P. Geil.

”Vi kan meget i det regionale sundhedsvæsen, men hvis vi virkelig skal lykkes til gavn for patienterne, så skal vi arbejde tæt sammen med kommunerne. Det er vi gode til i Region Syddanmark, og sundhedscentret er endnu et eksempel på det, siger regionsrådsformand Stephanie Lose.

Til rejsegildet vil der være tale af borgmester H.P. Geil, regionsrådsformand Stephanie Lose, formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune; Preben Holmberg, formand for Psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark; Thies Mathiasen, formand for Sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark; Tage Petersen og formand for Voksenudvalget i Haderslev Kommune Holger Mikkelsen.

Der vil være let forplejning og god lejlighed til at kigge nærmere på byggeriet. Da rejsegildet holdes på selve byggepladsen vil forholdene for gangbesværede og handicappede ikke være optimale.

FAKTA:
Sundhedscentret bliver på 5.000 kvadratmeter og vil rumme forskellige sundhedstilbud: bl.a. lokalpsykiatri, socialpsykiatri, sundhedspleje, misbrugsbehandling samt funktioner relateret til jobcenteret.

Huset kommer også til at indeholde træningssale, en privat lægeklinik, jordemoderkonsultation og vagtlægefunktion. Udendørs vil der være plads til mammografibus og et mobilt tilbud for bloddonerer.

Udover tilbud fra region og kommune kan sundhedscentret også huse foreninger, institutioner og andre sundhedsfremmende tilbud fx patientforeninger, idrætshold, personaleaktiviteter og meget mere.

Centret forventes at stå færdigt næste sommer og den samlede pris for byggeriet er 78 millioner kroner.

Kontakter

Stephanie Lose (V)Regionsrådsformand

2533 0982

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum