Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Presseinvitation: Prehn lancerer ny visionsbog om fremtidens klimavenlige madlandskab

Del

Fødevareministeren lancerer fredag d. 3. juni en ny visionsbog, der sætter retningen for en klimavenlig, sund, bæredygtig og samlende madkultur frem mod 2030. Prehn samler i bogen visioner fra 30 toneangivende ildsjæle fra madens univers. Det danske madlandskab skal være et sprudlende og klimavenligt pilotprojekt til inspiration for resten af verden, lyder det fra ministeren. Lanceringen foregår på Madens Folkemøde.

Fredag d. 3. juni på Madens Folkemøde lancerer fødevareminister Rasmus Prehn sin nye visionsbog om fremtidens madlandskab i Danmark. Sammen med 30 nøglepersoner sætter ministeren retningen for en klimavenlig og sund madkultur frem mod 2030.

For hvordan omstiller vi fødevaresystemet til at være mere bæredygtigt og moderne? Kan vi få folk til at spise sundere, uden at vi nødvendigvis behøver at fortælle dem om det? Og hvordan gør vi klimavenlig mad til noget, som både folk på Østerbro og i Hobro gider spise?

Det er nogle af de spørgsmål, som fødevareministeren søger svar på med hjælp fra kokke, eksperter og ildsjæle inden for madens univers. Samtidig byder politikere og forenings- og brancheledere ind med deres perspektiver på klimaets betydning for vores madkultur, og hvordan vi sikrer sunde spisevaner. Bogen er krydret med 17 opskrifter udviklet af forårsholdet på den nystartede Gram Højskole. De 13 højskoleelever giver deres bud på, hvordan fremtidens tallerken kan se ud.

Fødevareminister, Rasmus Prehn, siger:

”Vores madkultur er meget mere, end bare det vi putter i munden. Den seneste tid har vist, at fødevarepolitik er blevet storpolitik. Vi er nødt til at sikre en mere bæredygtig fødevareproduktion. Det understreges både med klimakrisen og nu med krigen i Ukraine. Som fødevareminister er det en af mine fornemmeste opgaver at stå i spidsen for den nødvendige debat om, hvor det danske madlandskab skal være i 2030. Derfor har jeg samlet en lang række af de mest toneangivende stemmer i debatten om sund og klimavenlig mad. Madlandskab 2030 er mere end en bog. Det er et visionsprojekt, der sætter en retning for, hvor vi skal være i 2030, og hvordan vi kommer derhen. Jeg tror på, vi bedst løfter de forandringer, der skal til, i fællesskab. Det danske madlandskab skal være et sprudlende og klimavenligt pilotprojekt til inspiration for resten af verden.”

Praktik

Lanceringen af Madlandskab 2030 foregår på Madens Folkemøde i Laden klokken 13.00

Pressen er velkommen i Laden fra klokken 12.45.

Fakta om Madlandskab 2030

  • Fødevareminister, Rasmus Prehn, har i Madlandskab 2030 samlet mere end 30 nøglepersoner, der hver især beskriver deres visioner for en sund, klimavenlig, bæredygtig og samlende madkultur.
  • Madlandskab 2030 bliver lanceret til Madens Folkemøde fredag d. 3. juni 2022. Se programmet for Madens Folkemøde her.
  • Ud over visionskapitler om fremtidens madlandskab indeholder bogen faglige essays om bl.a. kostråd og madspild fra redaktionsgruppen, der består af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Fødevarestyrelsen, Landbrugsstyrelsen, Fiskeristyrelsen og Madkulturen.
  • Madlandskab 2030 samler også 17 opskrifter på sund og klimavenlig mad udviklet af Gram Højskoles forårshold. Opskrifterne giver et bud på, hvordan fremtidens tallerken ser ud.

Yderligere oplysninger:

For yderligere information og kontakt til Fødevareminister Rasmus Prehn kan du kontakte presserådgiver i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Cecilie Thorup på +45 24 67 63 23 eller celut@fvm.dk

For mere information om Madens Folkemøde tryk her.

Information om Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
1216 København K

+45 38 14 21 42https://fvm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Nu vil Prehn hjælpe trængte familier med tonsvis af overskudsmad4.6.2022 08:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Stigende fødevarepriser i Danmark får fødevareminister Rasmus Prehn til at intensivere kampen mod madspild. Nu kommer han med en direkte appel til danskerne om at støtte det frivillige arbejde med at få overskudsmad fra supermarkederne ud til de mennesker i Danmark, der har mest brug for det. Samtidig nedsætter ministeren en task force, der bl.a. skal se på muligheden for at gøre det lettere at donere overskudsmad. Detailbranchen og madspildsforeninger bakker op.

Prehn imødekommer fiskerne: 10 indrømmelser til monitoreringsprojektet25.5.2022 12:10:56 CEST | Pressemeddelelse

Fiskerierhvervet er under hårdt pres. Fiskeriminister Rasmus Prehn har af flere omgange været i dialog med fiskerne om monitoreringsprojektet for trawlfartøjerne i Kattegat. Flere fiskere har udtrykt bekymring og utilfredshed med projektet, og derfor har ministeren lyttet og besluttet at give en lang række indrømmelser til fiskerne. Projektet vil fortsat bidrage til at sikre en effektiv beskyttelse af fiskebestandene.

Hollandsk bomtrawler politianmeldt for grove overtrædelser: Krav om bøde og konfiskation på over en halv million kr.8.5.2022 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Fiskeristyrelsen har netop politianmeldt en udenlandsk bomtrawler i en omfattende sag for grove overtrædelser af fiskerilovgivningen. Politianmeldelsen sker bl.a. efter, at fødevareminister Rasmus Prehn har skærpet indsatsen mod ulovligt fiskeri med bl.a. flyovervågning og en skærpet kontrol til søs. Sagen er nu overdraget til politiet med indstilling om bøde og konfiskation på samlet set 527.000 kr.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum