Egedal Kommune

PRESSEINVITATION: Miljøministeren kommer til Egedal. Skal lytte, inspireres og gøre grøn ørken mere vild!

Del

Egedal er en af landets grønne kommuner, som er med i dysten om at blive ”Danmarks Vildeste Kommune” #DKVILD. I den anledning kommer Miljøminister Lea Wermelin til Egedal Kommune med henblik på at opleve og lytte til Egedal Kommune og borgernes VILDE tiltag.

I den forbindelse inviteres dit medie til at overvære besøget, tale med ministeren og borgmesteren og være med til at sprede budskabet om en mere vild natur i Danmark.

Ministeren skal i første omgang høre om de projekter og tiltag Egedal Kommune har taget i retningen mod at blive mere vild. Efter en mindre gåtur, vil Egedal Kommunes Borgmester Vicky Holst Rasmussen i samarbejde med Miljøministeren være med til at gøre et af Egedal Kommunes grønne ørkener mere vild, ved at sprede Egedal-blandingen på et af kommunes nye projekter for at blive en vildere kommune.

Biodiversitet i højsædet

Der vil under besøget bl.a. blive sat fokus på at vise Egedals Kommunes arbejde med Vild Med Egedal, og hvordan kommunen i samarbejde med borgerne, arbejder på at højne biodiversiteten i Egedal Kommune. Det vil blandt andet ske ved at besøge en af kommunens flotte inspirationshaver.

Egedal-blandingen er en særligt udvalgt frøblanding med hjemmehørende danske arter. Frøblandingen deles ud på alle kommunens biblioteker, hvor borgerne selv kan hente en frøpose til udspredning i haven, til glæde for insekter og mennesker.

I april var der hele 37 grundejerforeninger der tog imod tilbuddet om at få en andel af kommunens egedal-blanding, og har tilsammen sået 5236 m2 med vilde hjemmehørende blomster til glæde for både dyr og mennesker.

Derudover har kommunens biblioteker modtaget 1000 frøposer med egedal-blandingen og har så yderligere modtaget 800 frøposer, da der har været stor efterspørgsel. Når alle poser er spredt er kommunen blevet 3600 m2 vildere.

TIDSPLAN:

Kl 08:15

Start ved Ganløse Bibliotek, hvor Vicky Holst Rasmussen, borgmester i Egedal Kommune tager imod Miljøministeren. Her vil borgmesteren og en af kommunens naturambassadører fortælle om arbejdet med at gøre Egedal Kommune vildere, og fremvise en af Egedals inspirationshaver.

Ca. 08:25

Gåtur ned til Grønningen. På gåturen vil borgmesteren fortælle om de andre tiltag kommunen har gjort i arbejdet for at blive en vildere kommune, f.eks. ved uddeling af Egedal-blandingen (frøblanding) til kommunens grundejerforeninger og drift af vilde vejrabatter.

Ca. 08:37

Ankomst ved Grønningen, hvor Nicoline Roelofs Christensen vil fortælle om et af de nye projekter om at gøre en af kommunens ”grønne ørkener” mere vilde. I dette tilfælde i samarbejde med lokale borgerlaug og andre interessenter, da pladsen bruges ved større arrangementer i byen. Her vil kommunens driftsfolk være i gang med at fjerne det øverste græslag. Miljøministeren og borgmesteren vil få tildelt noget af Egedal-blandingen, som de vil sprede til gavn for insekterne.

08:47

Møde med pressen.

09:00

Afgang med ministerbilen

 

Mødetidspunkt og sted

16. maj 2022 kl. 08:15

MØDESTED: Ganløse Bibliotek (Østergade 12, 3660 Stenløse).

Vi starter ved Ganløse Bibliotek og går derefter over til Grønningen.

PARKERING: Ganløse Mølle - Toftekildevejen 7, 3660 Stenløse. Hvis der mod alt forventning ikke skulle være nogle ledige parkeringspladser kan der også parkeres ved Ganløse Biblioteket - Østergade 12, 3660 Stenløse eller ved Ganløse Bageri - Østergade 5, 3660 Stenløse.

Praktiske forhold:

Er der tale om gåtur eller andet?

Der kommer til at være en mindre gåtur og såning af område.

Skal der sørges for praktisk påklædning efter vejrforholdene?

Medbring gerne paraply eller regnjakke, i tilfælde af at det skulle begynde at regne.

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Energibesparelser og bedre indeklima går hånd i hånd i Stenløsehallen25.4.2022 14:08:28 CEST | Pressemeddelelse

Egedal Kommune har det seneste år energirenoveret Stenløsehallens Hal 2. Hallen kaldes ”den grønne hal” på grund af det grønne sportsgulv, men nu har navnet fået dobbelt betydning, da navnet også henviser til et nyt grønt energioptimeret ventilationsanlæg. Nu genanvendes varmen fra hallens luft, og brugerne får frisk luft og varmekomfort. Der forventes en besparelse på forbrug af strøm og varme på cirka 75 procent på ventilationsdriften.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum