Erhvervsministeriet

Presseinvitation: Lancering af Teknologipagten

Del

Pressen indbydes til lancering af Teknologipagten tirsdag d. 24. april kl. 10.30 på Experimentarium.

Teknologipagten skydes officielt i gang på Experimentarium tirsdag den 24. april 2018. Her vil erhvervsminister Brian Mikkelsen sammen med undervisningsminister Merete Riisager, uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og den nye formand for TeknologipagtRådet officielt igangsætte Teknologipagten.

På dagen tiltrædes pagten af op mod 50 partnere og ambassadører fra dansk erhvervsliv, undervisnings-, uddannelses- og forskningsverdenen. Ca. 200 ledere fra erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne deltager i eventen, hvor de første af Teknologipagtens projekter også offentliggøres.

Pressen er velkommen til åbningen, der finder sted
tirsdag den 24. april fra 10.30-12.30 på:

Experimentarium
Tuborg Havnevej 7
2900 Hellerup

Journalister og fotografer er velkomne til at stille op fra kl. 10.00.
Der vil være mulighed for lyddrop i salen samt individuelle interviews med de fire ministre senere i programmet (se nedenfor)

Der vil også være skolebørn, studerende, organisationer og virksomheder, som fremviser teknologipagtsprojekter i Experimentariums forhal.

Program for opstartsevent for Teknologipagt
10:30 Velkomst v/konferencier Nikolaj Sonne fra So Ein Ding
10:35 Korte taler v/ministrene og videohilsen fra særlig ambassadør astronaut Andreas Mogensen
11:00 Debat med ministre og formand
11:20 Officiel tiltrædelse af pagten
11:25 Tale ved TeknologipagtRådets formand
11.40 ”Startskud”i forhallen, samt fremvisning af konkrete projekter
11:50 Evt. individuelle interviews
12:30 Eventen slutter


Baggrunden for pagten er, at Danmark og danske virksomheder i stigende grad efterspørger ansatte, der har tekniske og digitale færdigheder. Hvert 10. job er i dag indenfor STEM (Science, technology, engineering, mathematics og IT), mens hvert 4. nye job, der slås op, kræver kompetencer på disse områder.
Teknologipagten skal spore flere danskere ind på digitale og teknologiske uddannelser, efteruddannelser og job gennem frivillige, men forpligtende indsatser og projekter, som virksomheder, uddannelser, politikere og andre aktører.

For yderligere information kontakt ledende presserådgiver i Erhvervsministeriet Rasmus Holm Thomsen på rht@em.dk eller 91 39 94 55.

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum