Danmarks Idrætsforbund

PRESSEINVITATION: Kronprinsen besøger Skole OL i København 4. maj

Del

H.K.H. Kronprinsen holder en ’peptalk’ og deltager i en Skole OL aktivitet, når Østerbro Stadion danner ramme om et indledende Skole OL-stævne den 4. maj 2022.

Der er indmarch, olympisk ild og medaljer på spil. Skole OL på Østerbro Stadion låner flere af OL-traditionerne, når der den 4. maj er Skole OL for næsten 900 elever fra en række københavnske 4. og 7. klasser.

Pressen inviteres til at dække Skole OL den 4. maj på Østerbro Stadion, som får besøg af Kronprinsen og EM-, VM- og OL-deltager Caroline Bonde Holm (stangspring).

Program torsdag den 4. maj 2022:

8.45: H.K.H. Kronprinsen ankommer til Østerbro Stadion
9.00: Indmarchen med klasserne begynder. Søværnets Tamburkorps spiller
9.10: Åbning ved speaker
9.15: Peptalk v. Kronprinsen og Børne- og ungdomsborgmesteren Jakob Næsager
9.20: Den olympiske ild tændes
9.23: Nationalsang, Søværnets Tamburkorps spiller
9.25: Opvarmning
9.35: Kronprinsen går til målstregen og får startpistolen
9.40: Speakeren fortæller, at 1 km-løbet nu skal til at gå i gang og tæller ned. Kronprinsen skyder løbet (1 km) i gang
9.44: De første løbere kommer i mål
9.55: Motionsløbet lukker
10.00: Atletikkonkurrencerne sættes i gang og fortsætter til ud på eftermiddagen
10.00: Kronprinsen går til kastestationen
10.15: Kronprinsen går rundt sammen med Jakob Næsager, Hans Natorp og Janni Thrane og ser børnene dyste i de forskellige discipliner
10:30: Kronprinsen forlader stadion samme sted, som han ankom

Resten af dagen: Stævnet fortsætter

Om Skole OL

Skole OL er OL i børnehøjde med discipliner tilpasset målgruppen. Skole OL er tilrettelagt efter de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay.

Alle børn i 4.-8. klasse er inviteret til Skole OL 2022. I år afholdes over 100 lokale Skole OL-stævner, og vi forventer deltagelse fra op imod 50.000 børn fra hele landet.

Til afviklingen hos Sparta i København den 4. maj vil der som vanligt være atletik på programmet. Elever fra københavnske 4. og 7. klasser deltager ved Skole OL hos Sparta den 4. maj. Dagen efter deltager elever fra 5. og 6. klasse.

De bedste klasser fra de indledende lokalstævner inviteres til finalestævnet, som i år afholdes i børnenes hovedstad, Billund. Finalerne afvikles den 14.-17. juni 2022 med deltagelse af knap 11.000 børn fra hele Danmark.

Det traditionsrige Skole OL er et samarbejdsprojekt i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik (DAF), som sammen med flere andre specialforbund under DIF har en målsætning om at udvikle Skole OL med endnu flere idrætsgrene på programmet og med flere deltagere til følge.

DIF og DAF står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) sponsorerer Skole OL.

Tilmelding

Pressetilmelding er nødvendig og skal ske senest mandag den 2. maj kl. 11.00 til Siska Bengtsson, siska@skoleol.dk , 20944149.

Mødetid for pressen om onsdagen er kl. 8.25, og pressebrief starter kl. 8.30 ved tribunen på Østerbro Stadion.

Nøgleord

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum