Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Presseinvitation: Konference om CO2-optag

Del

Der skal tænkes i nye baner, hvis Danmark i 2050 skal være klimaneutral. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) har derfor inviteret eksperter og interessenter til København for at diskutere muligheder for optag og lagring af CO2.

I 2050 skal Danmark være en klimaneutral nation. Det betyder, at det samlede drivhusgasregnskab skal gå i nul og at der i 2050 ikke må udledes flere drivhusgasser end der optages. Med energiaftalen blev der taget et stort skridt i retning mod grøn energiproduktion.

Med sit klima- og luftudspil har regeringen desuden præsenteret løsninger, der også vil give markante CO2-reduktioner. Men for at nå det ambitiøse 2050-mål, vil det dog også blive nødvendigt at øge optaget af CO2 fra atmosfæren.

Det er et spændende område med mange udfordringer, men samtidig et område med store udviklingspotentialer. Derfor er energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt tirsdag d. 13. november vært for en gruppe eksperter og interessenter, der i København skal diskutere mulighederne for at øge det naturlige og det teknologiske optag af CO2 -optag og -lagring ved konferencen ”På vej mod klimaneutralitet”.

Ministeren tager klokken 15:15 imod deltagernes budskaber, hvorefter der vil være en reception. Pressen er velkommen til begge dele.

Konferencen samler eksperter og interessenter for at diskutere, hvordan vi åbner det nye kapitel i klimakampen. Deltagerne vil både diskutere tekniske løsninger, der blandt andet kan opsamle CO2-udledninger fra industrien, ligesom deltagerne også vil tale om biologiske løsninger, hvor CO2 fx kan lagres i skovene.

Konferencen finder sted på Scandic Kødbyen, Skelbækgade 3A, 1717 København V. fra klokken 8.30 til 17.00 d. 13. november.

FAKTA:

  • Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt er d. 13. november vært for konferencen ”På vej mod klimaneutralitet”.
  • På konferencen skal en række eksperter og interessenter fra diskutere potentialet i CO2-optag og –lagring.
  • Deltagerne følger i løbet af dagen to diskussionsspor: Ét om biologiske løsninger og ét om teknologiske løsninger.
  • Der er stort potentiale i teknologien, og Regeringen har i sit klima- og luftudspil foreslået at afsætte 100 mio. kr. til forskning i netop CO2-optag og –lagring.

Kontakter

Pressen er velkommen fra kl. 15:15, tilmelding er nødvendig på lasab@efkm.dk.
Pressekontakt: Lasse Bendtsen, 4172 3864, lasab@efkm.dk

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

33922800http://efkm.dk/

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum