Vejdirektoratet

Presseinvitation: Kom med til første spadestik på el-ladepark på Fyn

Del

Torsdag den 29. september tager transportminister Trine Bramsen første spadestik på en ny el-ladepark med lynladere på rasteplads Lillebælt Syd ved Nørre Aaby på Fyn, som Vejdirektoratet nu går i gang med at anlægge. El-ladeparken er den første af en række nye el-ladeparker med lynladere, der skal gøre det nemmere og hurtigere for el-bilister at lade bilen op, når de er på farten.

Det skal være lettere at fylde strøm på elbilen langs motorvejene. Arkivfoto: Vejdirektoratet.
Det skal være lettere at fylde strøm på elbilen langs motorvejene. Arkivfoto: Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet går nu i gang med at anlægge de første el-ladeparker på rasteplads Lillebælt Syd og Nord på Fyn. El-ladeparkerne er en del af udrulningen af en mere veludbygget ladeinfrastruktur langs de danske motorveje, der er vedtaget med ”Infrastrukturplan 2035”, som skal gøre det lettere for danskerne at vælge elbilen til.

De nye el-ladeparker med lynladere på Fyn markerer en vigtig milepæl i arbejdet med at udbygge ladeinfrastrukturen i Danmark, og derfor er transportminister Trine Bramsen også på pletten, når det første spadestik bliver taget på torsdag.

Tid: Torsdag den 29. september fra kl. 13.00 til 14.00 (pressen skal møde kl. 12.45).

Sted: Rasteplads Lillebælt Syd, 5580 Nørre Aaby, på E20 i retning mod Odense.

Program:

Kl. 13.00: Velkommen.
Kl. 13.05: Transportminister Trine Bramsen holder tale.
Kl. 13.10: Afdelingsleder Helle Liocouras Nielsen holder tale.
Kl. 13.15: Det første spadestik til el-ladeparken bliver taget.
Kl. 13.20: Rundtur på byggepladsen.

Der vil i forbindelse med arrangementet, som er forbeholdt pressen og særligt inviterede, være lidt at spise og drikke. Parkering kan ske på rastepladsens parkeringspladser.

Indretning af ladeparkerne på Fyn

De nye ladeparker på rastepladserne Lillebælt Syd og Nord bliver opført med i alt 30 lynladepladser, hvor der er 24 pladser til personbiler og seks pladser til biler med trailer eller campingvogn. Lynladerne får en effekt på op til 300 kW, som kan lade op til 80 procent på kort tid.

De nye el-ladeparker bliver indrettet, så der er plads til, at trafikanterne kan cirkulere rundt på ladepladserne for at finde en ledig plads og få køretøjet placeret rigtigt i forhold til ladestikket. Ladeparkerne bliver overdækket, så der er læ for sol og regn, når man lader op, og med fokus på bæredygtighed er der valgt overdækning med solceller på ladeparkernes tag.

Ifølge projektets tidsplan kan de mange el-bilister lade deres biler op allerede i år, da den første ladepark står klar på rasteplads Lillebælt Syd inden jul.

Fakta om ladeinfrastruktur

De to nye ladeparker på Fyn er de første i en lang række nye ladeparker, der bliver anlagt af Vejdirektoratet som en del af ”Infrastrukturplan 2035”. I alt bliver der etableret over 600 ladepunkter rundt om i landet.

Der afsat i alt 500 millioner kroner til udrulning af ladeinfrastruktur i perioden fra 2022 til 2027, og allerede i løbet af i år bliver de første fire ladeparker opført langs motorveje. De to af dem på Fyn og yderligere to på rastepladserne Tappernøje Øst og Vest på Sydsjælland.

Der er i dag ladestandere på i alt 35 rastepladser langs statsvejnettet. De fire nye ladeparker med lynladere bliver placeret på centrale dele af vejnettet og på rastepladser, hvor der i dag ikke allerede er opført ladestandere.

Læs mere om el-ladeparkerne på Fyn

Læs mere om ladeparker og rastepladser

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Det skal være lettere at fylde strøm på elbilen langs motorvejene. Arkivfoto: Vejdirektoratet.
Det skal være lettere at fylde strøm på elbilen langs motorvejene. Arkivfoto: Vejdirektoratet.
Download
Lillebælt Syd står overfor en udvidelse, når rastepladsen får sine første el-ladestandere. Grafik: Vejdirektoratet.
Lillebælt Syd står overfor en udvidelse, når rastepladsen får sine første el-ladestandere. Grafik: Vejdirektoratet.
Download

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum