Syddansk Universitet

Presseinvitation: Klimarapport fra FN’s Klimapanel, IPCC

Del

Invitation til pressemøde ifm. offentliggørelse af 6. klimarapport fra FN’s Klimapanel, IPCC, mandag den 9. august 2021 kl. 11.30 på Syddansk Universitet i Odense.

I anledning af, at FN’s klimapanel, IPCC, udgiver sin 6. klimarapport afholdes pressemøde på SDU, mandag den 9. august 2021 kl. 11.30.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen deltager sammen med to af klimarapportens hovedforfattere, heriblandt prorektor på SDU og professor i klimaforandringer Sebastian Mernild, og de vil præsentere rapportens hovedresultater.

Program for pressemødet:

  • Kl. 11.30: Velkomst ved Sebastian Mernild, professor i klimaforandringer og prorektor på SDU
  • Kl. 11.35: Indledning ved Dan Jørgensen, klima-, energi- og forsyningsminister
  • Kl. 11.40: Hovedbudskaber og præsentation af Atlas ved Sebastian Mernild, professor i klimaforandringer og prorektor på SDU og hovedforfatter på IPCC-rapporten
  • Kl. 11.50: Ramme og kontekst i forhold til tidligere IPCC-rapporter ved Jens Hesselbjerg Christensen, professor i is-, klima- og geofysik på Københavns Universitet og hovedredaktør på IPCC-rapporten
  • Kl. 12.00: Dansk kontekst og IPCC-processen ved Kristine Skovgaard Madsen, forskningschef på Danmarks Meteorologiske Institut, DMI
  • Kl. 12.10: Panelet besvarer spørgsmål fra journalisterne

Pressemødet forventes at slutte kl. 12.30, men der er mulighed for efterfølgende at lave interviews med panelets deltagere i tidsrummet mellem 12.30 til 13.00.

Praktisk information:

Sted: SDU, Fioniavej 32, 5230 Odense M. Bygning: Vangene V. Lokale: Agora.

Se vedhæftede kort for yderligere information.

Pressen har adgang til lokalet fra kl. 10.00.

Kontaktperson:

Pressechef Bolette Marie Kjær Jørgensen, bomk@sdu.dk / 93 50 72 16.

Kontakter

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum