Aabenraa Kommune

Presseinvitation: Ideer bliver til virkelighed i Nørreportkvarteret

Del

Fredag 30. august klokken 15.30 er der fernisering af gavlmaleri og indvielse af første etape af Områdefornyelse Nord. Der er blevet bygget gademøbler, malet et gavlmaleri og en lampeinstallation er hængt op som led i områdefornyelsen af Nørreportkvarteret.

Forskønnelsen af Nørreportkvarteret bliver præsenteret fredag 330. august.
Forskønnelsen af Nørreportkvarteret bliver præsenteret fredag 330. august.

På baggrund af inputs fra områdets bydelsambassadører og Billedkunstrådet er der af Kristian Vodder Svensson blevet udarbejdet et gavlmaleri særligt tilegnet Nørreportkvarteret. De indledende forarbejdningsprocesser af gavlen på Ramsherred 13, samt stilladsopsætning er nu færdige og klar til påbegyndelse af gavlmaleriet. Frem mod ferniseringen vil det være muligt at se Kristian Vodder Svensson arbejde på gavlmaleriet.

Som led i planerne for Områdefornyelse Nord, har ejere og lejere haft mulighed for at ansøge om et gademøbel. Den første etape af gademøbler stod færdig 21. august, hvorefter en tilplantning af disse vil ske frem til indvielsesdagen. Gademøblerne er udviklet til multifunktionel brug og varierer i funktion langs Ramsherreds facader. Møblerne fordrer blandt andet til ophold, udeservering, udstilling samt grønne lommer i gågaden. Et andet initiativ er den permanente lampeinstallation ophængt på tværs af gågaden fra Ramsherred 13-18. Installationen er medvirkende til at skabe en hyggelig og særlig atmosfære i gågaden, og er et identitetsskabende element i områdefornyelsen af den nordlige del af gågaden.

Ferniseringen og indvielsen at første etape af områdefornyelse Nord vil foregå fredag 30. august 2019, klokken 15.30 i gågaden ved Ramsherred 11-15. Alle er velkomne til at deltage i fejringen, der blandt andet byder på taler og musik samt lidt godt til ganen til de fremmødte.

Program for ferniseringen d. 30. august:

Kl. 15:30-15:45 Taler

- Phillip Tietje, Formand v. Vækstudvalget for Land og By

- Kristian Vodder Svensson, Billedkunstner

Kl. 15:45-16:30 Musik

Fakta om Nørreportkvarteret

Nørreportkvarteret strækker sig fra Nørretorv til Nørreport, og visionen er, at det skal være en indbydende og spændende opholdsgade. Samspillet mellem kvarterets smukke historiske bygninger, nye gademøbler og specialbutikker skal være med til at skabe en unik stemning. En helt ny bydel, der både er en naturlig forlængelse af byens gågademiljø, og som på samme tid skiller sig ud.

Der vil løbende blive lagt information ind om de forskellige projekter på hjemmesiden www.fremtidensaabenraa.dk/Noerreportkvarteret.

Kontakter

Koordinator Fremtidens Aabenraa, Janni Kollerup, tlf.: 73 76 63 14; jkla@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Billeder

Forskønnelsen af Nørreportkvarteret bliver præsenteret fredag 330. august.
Forskønnelsen af Nørreportkvarteret bliver præsenteret fredag 330. august.
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum