UNICEF Danmark

PRESSEINVITATION: H.K.H. KRONPRINSESSEN MØDES MED BØRN OG TALER OM FREMTIDEN

Del

D. 20. november fejrer hele verden Børnekonventionen og Børnenes Dag 2020. I den forbindelse deltager Kronprinsessen med UNICEF Danmark i en live-streamet samtale med Thea, Vilma og Catharina fra Det Nationale Rettighedsråd og Esther Vyff, der er formand for Danske Skoleelever.

Kronprinsessen og børnene mødes i Tivoli til en samtale om at være barn i Danmark, børns rettigheder, og hvordan de ser, at vi løser nu- og fremtidens udfordringer som corona-pandemien og klimakrisen.

Pressen har mulighed for at deltage ved Kronprinsessens ankomst og tage billeder. Efterfølgende vil det være muligt at stille et par spørgsmål til UNICEF Danmarks generalsekretær Karen Hækkerup.

PROGRAM d. 20. november 2020

9.10: Senest ankomst til Tivolis Hovedindgang
9.30: Kronprinsessen ankommer og modtages af generalsekretær for UNICEF Danmark Karen Hækkerup og UNICEF Danmarks bestyrelsesformand Alfred Josefsen
9.40: Mulighed for at stille et par spørgsmål til generalsekretær Karen Hækkerup
10.00: Samtalen mellem Kronprinsessen og børnene sendes live på UNICEF Danmarks Facebookside: https://www.facebook.com/unicefdanmark

OM BØRNENES DAG

I år er det 31 år siden, at verdens lande vedtog Børnekonventionen i FN d. 20. november 1989. I dag er det langt de fleste af verdens lande, som har tilsluttet sig de 54 artikler, som udgør børne rettighederne.

Fejringen i 2020 sætter fokus på, at børnene både er verdens nutid og fremtid, og derfor skal vi lytte til dem og tage dem med på råd om den fremtid, vi sammen skal skabe. Coronapandemien har vist, at det er muligt at ændre vores adfærd, så den bliver mere bæredygtig og klimavenlig. Klimakrisen kan ikke alene løses af individer, det kan corona-pandemien heller ikke.  

Foruden samtalen mellem Kronprinsessen og børnene fejres dagen sammen med UNICEF Danmarks partnere og private støtter, der oplyser bygninger i blåt og går i blåt på de sociale medier. UNICEF Prisen gives videre til en ny vinder, og i samarbejde med Gallup udkommer UNICEF Danmark med en ny undersøgelse af, hvordan danske børn ser på fremtiden.

For yderligere oplysninger og tilmelding, venligst kontakt konsulent i UNICEF Danmark, Helle Degn, på mail hdegn@unicef.dk senest onsdag d. 18. november 2020 kl. 10.00

Bemærk at der vil være begrænset plads på grund af situationen vedr. corona-pandemien.

Kontakter

Pressechef Peter Lykke Lind. Tlf. 30531916, mail: pllind@unicef.dk

Billeder

Links

Information om UNICEF Danmark

UNICEF Danmark
Rentemestervej 62
2200 København NV

https://www.unicef.dk/

Følg pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Ny dansk kampagne skal hjælpe med at vaccinere frontpersonale i verdens mest udsatte lande. Trods mere end 8 millioner visninger er der lang vej endnu.22.7.2021 13:28:47 CEST | Pressemeddelelse

UNICEF Danmark har denne sommer søsat en kampagne kaldet ”Sammen heler vi en såret verden”. Kampagnen har til formål at skabe opmærksomhed omkring det store og akutte behov for finansiering af corona-vacciner til frontpersonalet i verdens fattigste lande, der lige nu står bagerst i køen. Men det er lettere sagt end gjort.

Kendte danskere i fælles front for at hele en såret verden22.7.2021 12:33:00 CEST | Pressemeddelelse

UNICEF Danmark har søsat en kampagne, hvor kendte danskere som Mads Steffensen, Nicolaj Kopernikus, Ida Auken, Mogens Lykketoft, Lykke Friis, Cecilie Beck, Anja Takacs, Louisa Lorang, Anne Hjernøe, Pelle Hvenegaard, Rasmus Brohave, Anette Kristine Poulsen og mange flere stolt viser overarmen frem. De gør de for at markere deres støtte til en ny indsamling, der skal sikre COVID-19-vaccinationer til frontpersonalet i verdens fattigste lande.

Har du undret dig over, hvorfor Michael Kviums gavlmaleri har fået blåt plaster på?14.7.2021 13:22:51 CEST | Pressemeddelelse

Mens de fleste danskere kan glæde sig til at være vaccineret mod COVID-19 i løbet af sommeren og det tidlige efterår, så står andre bagerst i køen: Frontpersonale og forældre i verdens fattigste lande venter nemlig stadig på deres stik. En kampagne fra UNICEF Danmark skal hjælpe med at forkorte deres ventetid. Dét støtter flere organisationer, kommuner, kunstnere og virksomheder, og derfor bærer Michael Kviums gavlmaleri på Ahlgade i Holbæk nu et blåt plaster på overarmen.

Har du undret dig over, hvorfor kunstværker og seværdigheder i hele landet har fået plastre på?8.7.2021 09:50:35 CEST | Pressemeddelelse

Mens de fleste danskere kan glæde sig til at være vaccineret mod COVID-19 i løbet af sommeren og det tidlige efterår, så står andre bagerst i køen: Frontpersonale og forældre i verdens fattigste lande venter nemlig stadig på deres stik. En kampagne fra UNICEF Danmark skal hjælpe med at forkorte deres ventetid. Dét støtter flere organisationer, kunstnere, kommuner og virksomheder, derfor bærer både skulpturer og gavlmalerier nu et plaster på overarmen – senest tre af Thomas Dambos kæmpe trolde på henholdsvis Christiania, Nordhavn og i Dragør.

Har du undret dig over, hvorfor skulpturen DEN GLOBALE VISIONÆR, der sidder på NØGLEN TIL FREMTIDEN, har fået blåt plaster på?29.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Mens de fleste danskere kan glæde sig til at være vaccineret mod COVID-19 i løbet af sommeren og det tidlige efterår, så står andre bagerst i køen: Frontpersonale og forældre i verdens fattigste lande venter nemlig stadig på deres stik. En ny kampagne fra UNICEF Danmark skal hjælpe med at forkorte deres ventetid. Dét støtter flere organisationer, kunstnere og virksomheder, og derfor bærer THEZINKERs skulptur på Nordre Toldbod nu et blåt plaster på overarmen.

Har du undret dig over, hvorfor to ikoniske skulpturer i Odense har fået blå plastre på?22.6.2021 13:31:07 CEST | Pressemeddelelse

Mens de fleste danskere kan glæde sig til at være vaccineret mod COVID-19 i løbet af sommeren og det tidlige efterår, så står andre bagerst i køen: Frontpersonale og forældre i verdens fattigste lande venter nemlig stadig på deres stik. En ny kampagne fra UNICEF Danmark skal hjælpe med at forkorte deres ventetid. Dét støtter flere kunstnere, kommuner, organisationer og virksomheder, og derfor bærer H.C. Andersen på bænken og Oceania nu blå plastre på hver deres overarm.

Har du undret dig over, hvorfor Gantriis gavlmaleriet har fået blå plastre på?21.6.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Mens de fleste danskere kan glæde sig til at være vaccineret mod COVID-19 i løbet af sommeren og det tidlige efterår, så står andre bagerst i køen: Frontpersonale og forældre i verdens fattigste lande venter nemlig stadig på deres stik. En ny kampagne fra UNICEF Danmark skal hjælpe med at forkorte deres ventetid. Dét støtter flere kunstnere, kommuner, organisationer og virksomheder. Derfor har flere figurer fra ”Livets gang i Lidenlund” på gavlmaleriet på Rådhusgade nu et blåt plaster på overarmen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum