DI - Dansk IndustriDI - Dansk IndustriDI - Dansk Industri

Presseinvitation fra DI og HCØ2020: Kronprinsen åbner Danmarks fejring af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen

Del

Fredag den 31. januar 2020 lyder det officielle startskud til den landsdækkende fejring af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen, en fejring som vil fylde i det danske samfund i hele 2020.

Da H.C. Ørsted opdagede elektromagnetismen i 1820, var det en naturvidenskabelig verdensbegivenhed. Opdagelsen muliggjorde udviklingen af det moderne samfund, men også i dag spiller elektromagnetismen en central rolle i vores dagligdag, hvor den er overalt omkring os.

Elektromagnetismen er fundamentet, som meget nutidig forskning og teknologi er bygget på. Derfor er elektromagnetismen også essentiel, når virksomheder, forskere og iværksættere skal arbejde med at løse verdens nutidige og fremtidige udfordringer og blandt andet sætte skub i den grønne omstilling.

H.K.H. Kronprinsen deltager i den officielle åbning af HCØ2020 i DI’s hovedsæde, Industriens Hus, på Rådhuspladsen i København. Her vil Kronprinsen ”klippe den elektromagnetiske snor” og efterfølgende få lejlighed til at tale med studerende, studenter-startups og høre om samarbejder mellem virksomheder og forskningsinstitutioner.

Ud over Kronprinsen vil der blandt andet være taler og oplæg fra DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, formand for Rektorkollegiet Anders Overgaard Bjarklev, adm. direktør i Ørsted Henrik Poulsen, ESA astronaut Andreas Mogensen og professor ved Københavns Universitet Anja C. Andersen.

Se hele programmet her

Pressen er inviteret til at dække åbningen af HCØ2020, der vil give et indblik i den landsdækkende fejring af H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetisme, og hvordan elektromagnetismen fortsat har betydning for udviklingen af samfundet.

DER SKAL SØGES OM AKKREDITERING INDEN ONSDAG DEN 29. JANUAR KL. 12.

Tid og sted:

Fredag den 31. januar kl. 13:00-15:00. Pressen mødes kl. 12:30.

Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V

Følg os på:

    

Kontakter

For tilmelding og yderligere information kontakt:

HCØ2020’s kommunikationskoordinator Mathias Lilholt på tlf.: +45 9351 11 12, e-mail: matlil@dtu.dk eller DI’s presserådgiver Bo Hjuler på tlf.: +45 2328 4912, email: boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Læg en køreplan for hjælpepakkerne27.5.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Siden coronakrisens start har regeringen sammen med Folketingets partier indført en række hjælpepakker, som har holdt hånden under job og dansk økonomi, mens danske virksomheder har været påvirket af nedlukningen. Det har fra starten været klart, at hjælpepakkerne var midlertidige, men det er også afgørende at sikre en fornuftig udfasning. Derfor er det godt, at regeringen har nedsat en økonomisk ekspertgruppe, der kan danne grundlag for at drøfte udfasningen af hjælpepakkerne, og DI ser frem til ekspertgruppens vurdering.

RETTELSE - DI: Regeringens eksportpakke er godt nyt for danske erhvervsliv – men der er behov for yderligere25.5.2020 09:39:21 CESTPressemeddelelse

25. maj 2020 lancerer regeringen sin eksport- og investeringspakke, der bl.a. vil gøre en række rådgivningsydelser billigere samt give rabat på erhvervsfremstød til udlandet i 2021. Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning, mener DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, men der er behov for endnu flere nye skridt, hvis de nødlidende danske eksportvirksomheder skal kunne indhente de enorme tab af omsætning og arbejdspladser i kølvandet på coronakrisen.

DI: Klimasporet frem mod 2030 er lagt20.5.2020 12:55:33 CESTPressemeddelelse

Regeringen har med sit udspil til klimahandlingsplan lagt et ambitiøst og målrettet spor ud for de kommende ti års klimaindsats. DI hæfter sig ved, at der kommer flere energieffektiviseringer i virksomheder, mere vindenergi, en grønnere varmesektor og mere biogas. Regeringen skal have stor anerkendelse for, at den har lyttet til anbefalingerne fra klimapartnerskaberne – og nu anviser en grøn vækstvej ud af coronakrisen, mener DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum