Presseinvitation fra DI Fødevarer, Landbrug & Fødevarer og Fødevareforbundet NNF
Midt i en brydningstid går Europa til valg til Europa-Parlamentet den 26. maj 2019. For landmændene, fødevarevirksomhederne og medarbejderne i sektoren har valget stor betydning. Med udsigten til brexit får samarbejdet i EU større betydning for udviklingen i sektoren. De globale udfordringer som klima, bæredygtighed og sundhed kræver fælles svar. Derfor sætter landbruget, fødevarevirksomhederne og medarbejderne EU-kikkerten for øjet og drøfter udfordringerne med miljø- og fødevareministeren, danske kandidater til Europa-Parlamentet og fødevareordførerne m.fl.
Pressen inviteres til
Landbrugets og fødevaresektorens EU-topmøde,
Tirsdag den 2. april 2019, kl. 10-16,
Fællessalen, Christiansborg
Tidligere kabinetschef Poul Skytte Christoffersen indleder med at gøre status på brexit. Herefter vil arrangørerne Fødevareforbundet NNF, Landbrug & Fødevarer samt DI Fødevarer sætte fokus på, hvad der er på spil for landbruget og fødevaresektoren.
Danske kandidater til Europa-Parlamentet fortæller deres visioner og debatterer med branchen.
Arrangementet får herefter besøg af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, der vil fortælle om sin EU-dagsorden, herunder naturligvis brexit.
Kasper Thormod Nielsen fra Arla fortæller om virksomhedens perspektiver på brexit, inden det er fødevareordførernes tur til at fortælle om deres EU-dagsorden.
Tidligere udenrigsminister Per Stig Møller afslutter dagen med en tur op i helikopteren og ser på EU lidt fra oven.
Læs mere og se hele programmet vedhæftet.
Fakta:
Fødevareerhvervet sikrede beskæftigelse til 189.000 personer i 2017. Af disse kan 146.000 jobs henføres til eksporten. Trefjerdele af aktiviteten i sektoren skabes af eksporten, som i 2017 udgjorde 166 mia. kr. 61 pct. af eksporten afsættes til EU.
Kontakter
Tilmelding til arrangementet for pressen og yderligere oplysninger: pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk
Billeder
Vedhæftede filer
Information om DI Fødevarer
Følg pressemeddelelser fra DI Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI Fødevarer
DI Fødevarers årsdag 2023: Hvordan skaber vi fremtidens fødevarer?10.11.2023 14:49:32 CET | Pressemeddelelse
Morgendagens fødevarer er højt på dagsordenen, i en tid hvor fødevarevirksomheder har høje ambitioner om bæredygtighed – og hvor de globale risici aldrig har være større. Fremfor alt – hvordan forener virksomhederne de store udfordringerne med forbrugernes ønsker? Dette er de centrale temaer på DI Fødevarers årsdag 2023, hvor fødevarerminister Jacob Jensen, fagfolk, erhvervsfolk og politikere drøfter løsninger.
DI: Lovændringer skal bane vej for plantebaserede fødevarer13.10.2023 09:33:16 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har i dag præsenteret sin handlingsplan for plantebaserede fødevarer. Handlingsplanen bydes velkommen af Dansk Industris branche for fødevarevirksomheder, DI Fødevarer, som dog efterlyser lovændringer på området, hvis det for alvor skal rykke med plantebaserede fødevarer.
DI: Erhvervslivet støtter nyt klimamærke27.4.2023 10:06:51 CEST | Pressemeddelelse
Et klimamærke for danske fødevarer er i dag rykket et vigtigt skridt nærmere, og det hilses velkomment af dansk erhvervsliv.
DI Fødevarers årsdag 2022: Fødevarer i en forandret verden11.11.2022 10:23:20 CET | Presseinvitation
Corona, klima, korn, krise, konflikt og krig. Alt får konsekvenser for virksomhederne og for hvad der lander på forbrugernes tallerken. Energi- og fødevarepolitik er nu også sikkerhedspolitik. Konflikter som den i Ukraine rammer erhvervslivet med gennembrudte forsyningskæder, manglende afsætning og generel markedsuro og inflation. Det er de brændende temaer, som eksperter og branchefolk drøfter på DI Fødevarer årsdag.
Fødevarer i en verden i utakt15.11.2021 11:12:11 CET | Presseinvitation
Hvad sker der med vores fødevarer, når forsyningskæden hopper af, og priserne på råvarer stiger? Og hvad betyder det for fødevarebranchen i en tid med omstilling til bæredygtig produktion? De spørgsmål skal DI Fødevarers Årsdag 2021 prøve at gøre os klogere på.