DI Fødevarer

Presseinvitation fra DI Fødevarer, Landbrug & Fødevarer og Fødevareforbundet NNF

Del
Landbruget, fødevarevirksomhederne og medarbejderne kigger frem mod valget til Europa-Parlamentet og inviterer til aktuel politisk debat.

Midt i en brydningstid går Europa til valg til Europa-Parlamentet den 26. maj 2019. For landmændene, fødevarevirksomhederne og medarbejderne i sektoren har valget stor betydning. Med udsigten til brexit får samarbejdet i EU større betydning for udviklingen i sektoren. De globale udfordringer som klima, bæredygtighed og sundhed kræver fælles svar. Derfor sætter landbruget, fødevarevirksomhederne og medarbejderne EU-kikkerten for øjet og drøfter udfordringerne med miljø- og fødevareministeren, danske kandidater til Europa-Parlamentet og fødevareordførerne m.fl.

Pressen inviteres til

Landbrugets og fødevaresektorens EU-topmøde,

Tirsdag den 2. april 2019, kl. 10-16,

Fællessalen, Christiansborg

 

Tidligere kabinetschef Poul Skytte Christoffersen indleder med at gøre status på brexit. Herefter vil arrangørerne Fødevareforbundet NNF, Landbrug & Fødevarer samt DI Fødevarer sætte fokus på, hvad der er på spil for landbruget og fødevaresektoren.

Danske kandidater til Europa-Parlamentet fortæller deres visioner og debatterer med branchen.  

Arrangementet får herefter besøg af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, der vil fortælle om sin EU-dagsorden, herunder naturligvis brexit.  

Kasper Thormod Nielsen fra Arla fortæller om virksomhedens perspektiver på brexit, inden det er fødevareordførernes tur til at fortælle om deres EU-dagsorden.

Tidligere udenrigsminister Per Stig Møller afslutter dagen med en tur op i helikopteren og ser på EU lidt fra oven.

Læs mere og se hele programmet vedhæftet.

Fakta:

Fødevareerhvervet sikrede beskæftigelse til 189.000 personer i 2017. Af disse kan 146.000 jobs henføres til eksporten. Trefjerdele af aktiviteten i sektoren skabes af eksporten, som i 2017 udgjorde 166 mia. kr. 61 pct. af eksporten afsættes til EU.

Kontakter

Tilmelding til arrangementet for pressen og yderligere oplysninger: pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om DI Fødevarer

DI Fødevarer



Følg pressemeddelelser fra DI Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Fødevarer

DI Fødevarers årsdag 2023: Hvordan skaber vi fremtidens fødevarer?10.11.2023 14:49:32 CET | Pressemeddelelse

Morgendagens fødevarer er højt på dagsordenen, i en tid hvor fødevarevirksomheder har høje ambitioner om bæredygtighed – og hvor de globale risici aldrig har være større. Fremfor alt – hvordan forener virksomhederne de store udfordringerne med forbrugernes ønsker? Dette er de centrale temaer på DI Fødevarers årsdag 2023, hvor fødevarerminister Jacob Jensen, fagfolk, erhvervsfolk og politikere drøfter løsninger.

DI Fødevarers årsdag 2022: Fødevarer i en forandret verden11.11.2022 10:23:20 CET | Presseinvitation

Corona, klima, korn, krise, konflikt og krig. Alt får konsekvenser for virksomhederne og for hvad der lander på forbrugernes tallerken. Energi- og fødevarepolitik er nu også sikkerhedspolitik. Konflikter som den i Ukraine rammer erhvervslivet med gennembrudte forsyningskæder, manglende afsætning og generel markedsuro og inflation. Det er de brændende temaer, som eksperter og branchefolk drøfter på DI Fødevarer årsdag.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye