Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Presseinvitation: Fødevareministeren besøger Solrød Biogas med delegation fra kongressen i USA

Del

Hvordan kan landbruget bidrage til den grønne omstilling ved at levere biomasse til produktion af biogas? Det spørgsmål søger fødevareminister Rasmus Prehn og en delegation fra landbrugsudvalget i den amerikanske kongres bl.a. svar på torsdag d. 11. august, når de besøger virksomheden Solrød Biogas. Journalister har mulighed for at deltage under besøget.

En delegation fra landbrugsudvalget i den amerikanske kongres besøger Danmark i perioden d. 9.-11. august. Formålet med besøget er, at delegationen skal introduceres til danske erfaringer med bl.a. klimavenlig landbrugs- og fødevareproduktion og økologi. Fra amerikansk side er der nemlig stor interesse i at blive klogere på danske erfaringer med brede politiske aftaler om klimareduktioner, hvor landbruget spiller en væsentlig rolle, inden de om kort tid tager hul på forhandlinger om en ny landsbrugspolitik i USA.

Som led i de amerikanske udvalgsmedlemmers inspirationstur tager delegationen sammen med fødevareminister Rasmus Prehn på et fælles besøg hos Solrød Biogas. Her skal de bl.a. blive klogere på, hvordan landbruget bidrager til den grønne omstilling ved at levere biomasse i form af bl.a. husdyrgødning og halm til produktion af biogas.

Fødevareminister Rasmus Prehn siger i forbindelse med besøget:

Det er afgørende, at vi på tværs af landegrænser inspirerer hinanden med innovative løsninger til langt mere bæredygtig fødevare- og landbrugsproduktion, hvis vi skal rykke noget i det store regnskab. Derfor glæder det mig også, at vi fra dansk side kan byde ind med stærke løsninger på den front, som besøget hos Solrød Biogas er et fremragende eksempel på. Jeg håber, at vores amerikanske gæster finder ligeså stor inspiration i besøget som jeg”.

Journalister er velkomne til at overvære besøget hos Solrød Biogas, hvor der efterfølgende vil være et doorstep med mulighed for spørgsmål til fødevareministeren samt en repræsentant fra den amerikanske delegation.

Journalister kan tilmelde sig besøget ved at kontakte presserådgiver Ditte-Marie Rye på dijen@fvm.dk senest onsdag d. 10. august kl. 14.

Fakta

  • Besøget finder sted torsdag d. 11. august 2022, kl. 11.00-13.00 hos Solrød Biogas på adressen Åmarken 6, 4623 Lille Skensved. Pressen er meget velkommen til at deltage.
  • Fødevareminister Rasmus Prehn deltager sammen med en delegation fra landbrugsudvalget i den amerikanske kongres for bl.a. at blive klogere på, hvordan landbruget kan bidrage til den grønne omstilling ved at levere biomasse til produktion af biogas.

  • Solrød Biogas producerer vedvarende energi af bl.a. biomasse fra landbruget, tang og ålegræs fra Køge Bugt og restprodukter fra industrien og er bl.a. energikilde til den lokale varmeforsyning.

  • Restproduktet fra biogasanlægget anvendes samtidig i landbrugssektoren som et klimavenligt alternativ til fossilt produceret kunstgødning, da emissioner fra udspredning mindskes, når gyllen går gennem et biogasanlæg. På den måde bidrager det samtidig til at reducere udledningen af drivhusgasser fra bl.a. husdyrproduktionen.

  • På delegationens første dag i Danmark mødes fødevareministeren desuden med udvalgsmedlemmerne for at drøfte grøn omstilling i fødevare- og landbrugssektoren.

  • Foruden besøget hos Solrød Biogas besøger delegationen også en række andre virksomheder under deres inspirationstur i Danmark. Det gælder f.eks. Novozymes, som producerer enzymer til moderne fødevareproduktion, virksomheden Nordic Harvest, som dyrker planter i vand i 14 etager i en hal i Taastrup, og Benzonsdal Landbrug, der driver moderne konventionel planteavl.


Yderligere oplysninger:

Presserådgiver Ditte-Marie Rye på dijen@fvm.dk eller tlf. 20201195.

Information om Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
1216 København K

+45 38 14 21 42https://fvm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Flere millioner på vej til fiskerne: Ophugningsstøtte i Østersøen fordobles til 50 mio. kroner30.9.2022 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Yderligere 25 mio. kroner udmøntes nu til ophugningsstøtte i Østersøen sammen med 16 mio. kroner til at undersøge påvirkningen af bundslæbende redskaber for havmiljøet i Jammerbugten. Det er regeringen sammen med Venstre, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, De Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet blevet enige om ved fordelingen af de overskydende midler fra Den Europæiske Hav og Fiskerifond.

Vi drøner 250.000 tons mad direkte i skraldespanden hvert år: Lad os Ta’ madansvar sammen!29.9.2022 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Et tårnhøjt madbjerg af rundt regnet 100 mio. kartofler, 80 mio. gulerødder og 5,8 mio. stykker rå kylling – toppet med mindst 11 mio. æg og godt 26 mio. madpakker. Det er nøjagtig sådan et madbjerg, der hvert år farer vild i køleskabet eller skoletasken på vej mod vores tallerkener – og havner direkte i skraldespanden. Det viser nye tal fra madspildstænketanken ONE\THIRD. På Danmarks nationale madspildsdag tager fødevareminister Rasmus Prehn med en ny kampagne nu skeen i den anden hånd med en klar opfordring til danskerne: Lad os Ta’ madansvar sammen!

Skolerne redder maden: Elever landet over skal med i skolekøkkenet på Danmarks nationale madspildsdag26.9.2022 10:26:03 CEST | Pressemeddelelse

Med et virtuelt live-event for alle landets folkeskoler er det i år børnene, som Fødevareministeriet og tænketanken ONE\THIRD sætter i centrum på den nationale madspildsdag torsdag den 29. september. Timm Vladimir ledsaget af fødevareminister Rasmus Prehn styrer slagets gang til dét, der bliver Danmarks største virtuelle madspildsevent. Via en live-streamet video vil de nå rundt til alle hjørner af landet, hvor næste generation tager grydeskeen i den anden hånd i kampen mod de 800.000 tons mad, der hvert år går til spilde.

FAKTA: Det midlertidige forbud mod hold af mink udløber ved årsskiftet23.9.2022 14:41:59 CEST | Pressemeddelelse

Statens Serum Institut vurderer, at risikoen for folkesundheden er begrænset ved minkavl i Danmark, hvis man indfører de smitteforebyggende tiltag, som veterinær- og sundhedsmyndighederne har anbefalet. Derfor vil det midlertidige forbud mod hold af mink udløbe ved årsskiftet. Minkbranchen fik gennemgået modellen på et møde i dag, og Folketingets partier er inviteret til en teknisk gennemgang af modellen i næste uge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum