Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Presseinvitation: Fiskeriministeriet flytter til Hirtshals Havn

Del

Mandag d. 9. maj byder fiskeriminister Rasmus Prehn velkommen, når Fiskeriministeriet flytter fra Slotsholmen i København til kajen i Hirtshals. Her vil ministeren og embedsmænd fra ministeriet mødes med fiskere, lokale politikere og erhvervet til en åben dialog. Dagsordenen er, hvordan vi fremtidssikrer dansk fiskeri.

Fiskeriminister, Rasmus Prehn, udtaler:

”Det blæser om det danske fiskeri. Det er et presset erhverv. Både i Danmark og i EU har vi truffet hårde, men nødvendige beslutninger, og det kan mærkes i dansk fiskeri. Som fiskeriminister ligger det mig rigtig meget på sinde at møde dem, det handler om. Derfor flytter jeg mandag Fiskeriministeriet fra Slotsholmen i København til kajen i Hirtshals. Her er der kaffe på kanden, og så er jeg ellers klar til at høre på bekymringer, forslag og idéer fra de lokale fiskere. Mit mål er klart. Der skal også i fremtiden være fisk i de danske have og dermed forudsætningen for et stærkt dansk erhvervsfiskeri.”

Praktisk:

Fiskeriministeriet på havnen holder åbent fra kl. 10.00 – 17.00 d. 9. maj 2022. Fiskeriminister Rasmus Prehn er til stede kl. 10-14 og 16-17.

Fiskeriministeriet på havnen byder på åben dialog med skiftevis ministeren og embedsmænd fra ministeriet. Alle er velkommen.

Fiskeriminister Rasmus Prehn åbner også fiskeriauktionen i Hirtshals kl. 7.00.

Pressen er velkommen til hele programmet.

Sted: Jolleklubben ved Cafe Møller, Havnegade 7, 9850 Hirtshals

Fra Fiskeriministeriet på Havnen kan du møde:

Fiskeriminister: Rasmus Prehn
Direktør i Fiskeristyrelsen: Nanna Møller
Departementschef i Fiskeriministeriet: Morten Niels Jakobsen
Kontorcheferne i kontoret Bæredygtig Fisk i Fiskeriministeriet: Nis Christensen og Nicolai Højlund
Konstitueret vicefiskeriinspektør i afdelingen i Frederikshavn: Tim Rasmussen Schjoldager

Pressekontakt

Pressevagten for Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri: +45 2018 4052 (kan ikke modtage SMS)

Alle pressehenvendelser til ministeren og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri kan ske til pressevagten og presse@fvm.dk

Information om Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
1216 København K

+45 38 14 21 42https://fvm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Hollandsk bomtrawler politianmeldt for grove overtrædelser: Krav om bøde og konfiskation på over en halv million kr.8.5.2022 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Fiskeristyrelsen har netop politianmeldt en udenlandsk bomtrawler i en omfattende sag for grove overtrædelser af fiskerilovgivningen. Politianmeldelsen sker bl.a. efter, at fødevareminister Rasmus Prehn har skærpet indsatsen mod ulovligt fiskeri med bl.a. flyovervågning og en skærpet kontrol til søs. Sagen er nu overdraget til politiet med indstilling om bøde og konfiskation på samlet set 527.000 kr.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum