Dyrenes BeskyttelseDyrenes Beskyttelse

Presseinvitation: Europas største tigerskov med pensionerede cirkustigere åbner i Knuthenborg Safaripark 1. juni

Del

Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse byder pressen velkommen til åbningen af den enorme tigerskov, hvor bl.a. den første pensionerede cirkustiger flytter ind 1. juni.

Sidste år byggede Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse Europas største elefantanlæg til landets fire pensionerede cirkuselefanter. I år gøres kunsten efter, når Europas største tigeranlæg åbner i Knuthenborg Safaripark. Her skal verdens største kattedyr ’bare være tigere’ – de skal være ude hele året og leve så naturligt som muligt i et anlæg med plads til pensionerede cirkustigere.

I denne anledning inviterer Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse pressen med til den historiske indvielse af Tigerskoven, hvor parkens fem tigre skal bo. Til dette arrangement vil Keni - den først-ankomne pensionerede cirkustiger, for første gang, blive lukket ud og opleve sit endelige hjem, Tigerskoven, hvor han skal leve resten af sit liv med masser af plads i rolige omgivelser. Der vil være god plads til, at pressen kan overvære Kenis første skridt i Tigerskoven. Parkens øvrige tigre vil allerede være at finde i Tigerskoven.

Den nye tigerskov er helt fænomenal i tigervelfærdsperspektiv. Tigrene skal nemlig leve solitært, som de gør det i naturen – altså i hvert deres store naturskønne område. Og ikke nok med at tigrene får de bedste levevilkår, så får parkens gæster også en helt unik naturoplevelse i form af en 200 meter lang board-walk, i næsten fem meters højde med udsigt over den 6 hektar store tigerskov. Heroppe kan gæsterne se ned og følge tigrenes uforstyrrede naturlige færden på allernærmeste hold.

Tigerskoven er blevet til virkelighed i samarbejde mellem Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse og støttet af QATO fonden. Fokus er at give dyrene så højt niveau af dyrevelfærd som muligt i fremtidens tigeranlæg med plads til tigere, der ikke passer ind andre steder.

Pressen er velkommen den 1. juni 2021 kl. 10.30, hvor der vil være mulighed for fotos og video i selve anlægget og af Kenis historiske indflytning i Tigerskoven.

Program:

  • Velkomst ved Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg Safaripark og Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse
  • Snoren klippes og Europas største tigerskov indvies
  • Pressen og særligt udvalgte gæster inviteres ind på board-walken, hvor der vil være god udsigt til, når den pensionerede cirkustiger Keni indtager skoven for første gang samt til de øvrige fire tigre, der allerede er ude i den skov
  • Spørgsmål og interviews

Tid og sted: Interesserede pressefolk bedes tilmelde sig på forhånd til ch@knuthenborg.dk og møde op ved hovedindgangen til Knuthenborg Safaripark, Knuthenborg Allé 2, 4930 Maribo, den 1. juni kl. 10.10. Herfra vises der ned til Tigerskoven, hvor arrangementet foregår.

Grundet Covid-19 skal alle deltagende vise coronapas ved indgangen til parken. Umiddelbart efter indflytningen udsendes presseklip med videomateriale af åbningen samt tigrenes indflytning i Tigerskoven i Knuthenborg Safaripark.

Nøgleord

Kontakter

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)

Tlf:40841512presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Information om Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse
Buddingevej 308
2860 Søborg

33 28 70 00https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Fiskere, forskere og Dyrenes Beskyttelse undersøger for første gang dyrevelfærd i fiskeriet14.6.2021 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Et nyt forskningsprojekt undersøger for første gang, hvordan milliarder af fisk dør ved fiskeri. Målet er at belyse, hvordan fisk dør i forbindelse med trawlfiskeri i de frie vandmasser, og om fangstmetoderne kan udvikles til at understøtte en mere human aflivning af de sansende dyr. Dyrenes Beskyttelse og Danmarks Pelagiske Producentorganisation står bag det flerårige projekt. Forskere fra Sveriges Landbrugsuniversitet, DTU Aqua og Teknologisk Institut skal udføre undersøgelserne. Projektet er støttet af den amerikanske forsknings- og støtteorganisation, Open Philanthropy.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum