Prehn og Kronprinsen har besøgt flygtningelejr i Jordan
Som protektor for Red Barnet har HKH Kronprinsen sammen med udviklingsminister Rasmus Prehn og Red Barnets generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen i denne uge besøgt syriske flygtningebørn og -unge i flygtningelejren Za’atari i Jordan.
Rejsens fokus har været på arbejdet med at styrke børn og unges mentale sundhed og psykosociale trivsel i humanitære kriser.
”Det har virkelig været opløftende at se og opleve Red Barnets projekter her i Za’atari. De er med til at hjælpe de børn, hvis liv er domineret af krig og konflikter. Desværre ved jeg, at der er mange, mange flygtningebørn, der ikke får sådan et tilbud. Derfor er det vigtigt for den danske regering, at vi støtter massivt med hjælp i nærområderne, så flygtningebørnene ikke bliver glemt – men at de får de bedst mulige vilkår til at udvikle sig og kan se et håb for fremtiden,” siger udviklingsminister Rasmus Prehn.
Internationalt har der de seneste år været kraftigt stigende fokus på behovet for psykisk sundhed og psykosocial støtte i humanitære kriser. Børn på flugt er særligt sårbare. I et Red Barnet-studie af syriske børn, der har oplevet direkte krigshandlinger, svarer 48 pct. af de adspurgte forældre og omsorgspersoner, at børnene er holdt op med at tale aldersvarende, mens 49 pct. af de adspurgte børn svarer, at de jævnligt eller hele tiden føler sig triste. 51 pct. af børnene bruger stoffer til at dulme deres angst.
Za’atarilejren
Za’atarilejren blev etableret i 2012 og ligger tæt ved den syriske grænse. Lejren var oprindeligt en mindre samling telte, men har siden udviklet sig til et område, som huser ca. 76.000 personer, og som dermed er Jordans fjerdestørste ’by’. Za’atarilejren er den største flygtningelejr for syriske flygtninge.
Jordan og den syriske flygtningekrise
Jordan har siden 2011 været stærkt påvirket af den syriske flygtningekrise. Ifølge den jordanske regering huser landet ca. 1,4 millioner syriske flygtninge, hvoraf de 655.216 er registreret som flygtninge ved UNHCR. Mere end 50 pct. er børn.
Jordan er det land i verden, som huser næstflest flygtninge pr. indbygger, kun overgået af Libanon. De fleste syriske flygtninge bor blandt den jordanske befolkning, og kun de 18 procent, som ikke har andre muligheder, bor i lejre.
Dansk tilstedeværelse i og omkring Syrien
Siden krigen i Syrien brød ud i 2011, har Danmark været massivt til stede med humanitære - og udviklingsindsatser. Regeringen forventer, at Danmark anvender mindst 700 mio. kr. til indsatser i og omkring Syrien i 2020, heraf 350 mio. kr. over den humanitære ramme. En del af disse midler kanaliseres via de strategiske partnerskaber med 16 danske NGO’er, herunder Red Barnet.
Kontakter
Maria WesthPresserådgiver
Tlf:+45 50778664mawest@um.dkInformation om Udenrigsministeriet
Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet
Forsvarsministeren og udenrigsministeren rejser til USA4.7.2025 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I morgen rejser forsvarsminister Troels Lund Poulsen og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen til Washington D.C. for at møde centrale amerikanske beslutningstagere og formidle den danske regerings synspunkter.
Nu begynder det danske EU-formandskab, som skal levere på sikkerhed og konkurrenceevne1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I dag, tirsdag den 1. juli 2025, begynder det danske EU-formandskab, som vil vare frem til årsskiftet. Den danske regering har valgt to hovedprioriteter for formandskabet, som vi fra dansk side ser frem til at levere på – et mere sikkert Europa, herunder bedre styr på migrationen til EU og støtte til Ukraine, og et mere konkurrencedygtigt og grønt Europa.
Møde i Det Udenrigspolitiske Nævn25.6.2025 14:26:52 CEST | Pressemeddelelse
Det Udenrigspolitiske Nævn holder møde torsdag den 26. juni 2025 kl. 09.00
Regeringen indgår bred aftale om ny udviklingspolitisk strategi20.6.2025 12:41:09 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen er sammen med Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet enige om en ny udviklingspolitisk strategi.
Joint Actions to Further Counter the Shadow Fleet19.6.2025 15:30:00 CEST | Pressemeddelelse
We, the Foreign Ministers and government representatives of Belgium, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Iceland, Latvia, Lithuania, the Netherlands, Norway, Poland, Sweden, and the United Kingdom have met today to address the challenge posed by the Russian shadow fleet. We call for further joint and coordinated action to effectively address Russian attempts to circumvent international sanctions. Russia’s destabilising actions have strengthened our resolve to protect maritime security, safety, the marine environment and freedom of navigation in accordance with international law. We are particularly concerned about stateless vessels and falsely flagged vessels. Stateless vessels, including those falsely claiming to fly a flag, do not have a responsible flag state and are not entitled to rights under the United Nations Convention on the Law of the Sea (UNCLOS), including freedom of navigation. If vessels fail to fly a valid flag in the Baltic Sea and the North Sea, we will take a
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum