Region Hovedstaden

Praktiserende læger skal hjælpe med vaccination mod COVID i Region Hovedstaden

Del

PLO-Hovedstaden og Region Hovedstaden har indgået aftale om vaccination for at sætte tempo på vaccinationerne

Fra næste uge vil praktiserende læger hjælpe med at vaccinere borgere over 12 år i Region Hovedstaden. Det har Region Hovedstaden og PLO-Hovedstaden indgået aftale om.

”Vi har brug for alle gode kræfter for at få så mange vaccineret og så hurtigt som muligt. Derfor er jeg meget glad for, at de praktiserende læger nu vil træde til og hjælpe, ligesom vi også har indgået en aftale med to private virksomheder, Copenhagen Medical og Practio,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Ordningen omfatter alle patienter over 12 år, der skal have 1., 2. eller 3. stik, og det er frivilligt for den enkelte praktiserende læge, om vedkommende vil deltage. Man vælger selv, hvilken praktiserende læge man bliver vaccineret hos – det behøver ikke være patientens egen læge. Parterne opfordrer de praktiserende læger i regionen til at opdatere deres hjemmesider, så det fremgår, om de tilbyder vaccination mod COVID-19.

Lægerne er tæt på borgerne

Formanden for PLO-Hovedstaden Peder Reistad ser store perspektiver i aftalen.

”Det er meget naturligt for praktiserende læger at hjælpe med at løse vaccinationsopgaven. Vi vaccinerer i forvejen vores patienter mod fx influenza, ligesom det er egen læge, der vaccinerer børn mod mæslinger, skoldkopper og andre børnesygdomme. Så det vil være naturligt for mange borgere at gå til almen praksis for at blive vaccineret, og vores klinikker er spredt ud over hele regionen, så vi kan tilbyde vaccination tæt på den enkelte borgere,” siger Peder Reistad.

Udover at der nu åbnes for, at praktiserende læger i Region Hovedstaden kan vaccinere patienter i deres praksis, har regionen og PLO-Hovedstaden aftalt, at praktiserende læger og deres personale også kan medvirke til at vaccinere borgere på bosteder og plejecentre.

Fakta

  • Der åbnes nu for, at borgere kan blive vaccineret imod COVID-19 ved en praktiserende læge.
  • Tilbuddet gælder for både 1., 2., og 3. vaccinationsstik. Du skal dog have invitation til vaccination for at kunne bruge tilbuddet.
  • Tilbuddet vil gøre det endnu nemmere og kan gøre det mere trygt for borgere at blive vaccineret.
  • Hvis du ønsker at blive vaccineret hos en praktiserende læge, så kig på lægens hjemmeside, om klinikken har åbnet for vaccination imod COVID-19.
  • Region Hovedstaden og PLO-Hovedstaden samarbejder om opgaven.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum