Region Hovedstaden

Praktiserende læger overtager patienterne på regionale praksisklinikker på to hospitaler

Del

Region Hovedstadens to midlertidige praksisklinikker på Amager Hospital og Frederiksberg Hospital bliver nu nedlagt og patienterne overgår til to praktiserende læger i lokaler på hospitalerne. Det glæder såvel regionen som Praktiserende Lægers Organisation

De to midlertidige praksisklinikker på Amager Hospital og Frederiksberg Hospital har været i drift siden oktober 2018. De blev oprettet på grund af akut mangel på praktiserende læger. Klinikkerne blev oprettet for ét år, mens der er blevet arbejdet på at finde varige løsninger på lægedækningen i området i samarbejde med kommunerne og Praktiserende Lægers Organisation (PLO)-Hovedstaden. Det er nu lykkedes at forbedre lægedækningssituationen i områderne og det er besluttet at overdrage de midlertidige praksisklinikker til praktiserende læger på almindelige overenskomstmæssige vilkår.

Patienter tilknyttet den midlertidige praksisklinik på Amager Hospital får pr. 1. oktober 2019 mulighed for at blive tilknyttet en eksisterende praksis beliggende i lokaler på Amager Hospital.

Patienter tilknyttet den midlertidige praksisklinik på Frederiksberg Hospital får pr. 1. november 2019 ligeledes mulighed for at blive tilknyttet en nyetableret praksis beliggende på Frederiksberg Hospital.

God tilgængelighed i hospitalernes lokaler

Formand for Udvalget for forebyggelse og sammenhæng Qasam Nazir Ahmad (Å) er meget tilfreds med, at regionen nu er i en situation, hvor der ikke længere er behov for de midlertidige regionsklinikker for at sikre borgerne på Amager og Frederiksberg adgang til lægehjælp.

”Nu kan borgerne i stedet få en læge i en praksis, som drives på helt almindelige vilkår. Og jeg synes, at det er positivt, at begge læger ønsker at drive deres klinikker i lokaler på regionens hospitaler. Det giver en god og tilgængelig beliggenhed for patienterne, og giver mulighed for et tæt samarbejde med hospitalerne,” siger Qasam Nazir Ahmad.

Formanden for de praktiserende læger i Region Hovedstaden, Karin Zimmer, glæder sig over regionens beslutning.

”Jeg vil gerne rose Region Hovedstaden for et meget fint samarbejde om at sikre, at alle borgere i København og på Frederiksberg nu igen kan få deres egen praktiserende læge. Det, mener vi, er den bedste løsning for patienterne, ” siger Karin Zimmer.

Fakta

  • Der er pr. 19. august 2019 1.989 patienter tilknyttet praksisklinikken på Amager Hospital og 2.002 patienter tilknyttet praksisklinikken på Frederiksberg Hospital.
  • I Københavns Kommune har 26 praksis åbent for tilgang af nye patienter, svarende til 13 pct. I Frederiksberg Kommune har 5 praksis åbent for tilgang, svarende til 11 pct.
  • Patienter tilknyttet de to praksisklinikker vil blive orienteret skriftligt af regionen og vil blive tilbudt at overgå til de praktiserende læger, som overtager praksisklinikkerne, eller et gratis lægeskift til en anden praksis med åbent for tilgang af patienter.

Yderligere info

  • Qasam Nazir Ahmad (Å), formand for Udvalget for forebyggelse og sammenhæng i Region Hovedstaden - mobil 4270 4042
  • Karin Zimmer, formand for PLO-Hovedstaden - PLO-Hovedstadens Sekretariat – telefon 2332 2006

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Region Hovedstaden har brug for erfaringer fra patienter og pårørende til at gøre behandlingen bedre11.10.2019 14:00:17 CESTPressemeddelelse

Der er brug for i langt højere grad at inddrage de erfaringer som patienter og pårørende har med forløb, som går på tværs af hospitaler, praktiserende læge og kommunen. Derfor inddrager Region Hovedstaden nu brugerrepræsentanter i de 14 såkaldte samordningsudvalg, som koordinerer og udvikler samarbejdet om de mange patienter, der i deres sygdomsforløb både har kontakt til hospital, kommune og almen praksis.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum