Frederikshavn Kommune

Praktikpladsmangel: Frederikshavn Kommune arbejder for flere pladser

Del

Frederikshavn Kommune underskriver i dag en ny praktikpladsaftale. Aftalen er nødvendig for i fremtiden at skaffe unge til at opfylde virksomhedernes efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft

Frederikshavn Kommune, Dansk Industri, Dansk Byggeri, Frederikshavn Handelsskole, EUC Nord og LO Vendsyssel skriver i dag under på den praktikpladsaftale, der skal danne grund for vækst og udvikling i lokalområdet.

”Frederikshavn Kommune har et rigtig godt samarbejde med erhvervslivet og uddannelses institutionerne. Aftalen skal sikre, at vi får synliggjort både de erhvervsfaglige uddannelser, og jobmulighederne i lokalområdet, så vi står stærkere i konkurrencen om de unge, ”siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Parterne forpligter hinanden på at løse de udfordringer, der er på praktikpladsområdet. Både at skaffe de praktikpladser, der er brug for, for at opfylde efterspørgslen på erhvervsuddannede i Nordjylland, og for at tiltrække de unge med synlighed om de muligheder en erhvervsfaglig uddannelse giver.

I Frederikshavn Kommune er målet, at 45 procent af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse, og med aftalen vil parterne arbejde for at de unge får øjnene op for at erhvervsuddannelserne kan lede til spændende karrierer. Kommunen har i forvejen ansat en såkaldt Erhvervsplaymaker, der skal bygge bro mellem folkeskolens ældste klasser og virksomhederne i lokalområdet, der efterspørger kvalificeret arbejdskraft.

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum