Hjørring Kommune

Praktikforløb for lærere og vejledere

Del

Fra onsdag til fredag i uge 13 skal i alt 100 7.-årgangslærere og vejledere fra folkeskolerne i Hjørring i 2-dages praktik på EUC Nord og SOSU Nord, for at få et grundigere indblik i de tilbud, som erhvervsskolerne har.

Praktikforløbet er finansieret via puljemidler fra Børne- og Undervisningsministeriet, nedsat som en del af aftalen ”Fra folkeskole til faglært”.

Formålet er at give lærerne og vejlederne et indblik i erhvervsskolernes undervisningsformer, og dermed skabe bedre mulighed for, at de efterfølgende kan yde vejledning af højere kvalitet om uddannelsesvalg til udskolingseleverne i folkeskolen. Helt konkret handler det om at understøtte lærernes og vejledernes kendskab til planlægning, gennemførelse og evaluering af praktisk undervisning, og derigennem få inspiration til egen praksis.

Lærere og vejledere kommer på skift onsdag eller torsdag, hvor de får oplæg om uddannelsernes opbygning og pædagogik. Gennem interviews med eleverne synliggøres også overgangen fra elev til lærling.

Derefter skal ’praktikanterne’ med ud på undervisningshold - det gælder både i teori- og værkstedsfag, hvor de får mulighed for at træne egne praktiske færdigheder. I denne del indlægges også gruppedrøftelser mellem elever og ’praktikanter’ i forhold til forskelle og ligheder mellem EUD- og folkeskoleundervisning.

Fredag bliver i højere grad en procesdag, hvor alle ’praktikanter’ deltager i workshops, og hvor der sættes fokus på praksisfaglighed. Der skal således udvikles ideer til, hvordan oplevelser og ny viden kan omformes til konkrete praksisfaglige forløb på egne skoler. Ideerne præsenteres herefter for hinanden, så inspirationen og de gode ideer kan deles.

Fredagen byder derudover også på oplæg fra læringskonsulenterne fra UVM, som vil folde gode erfaringer fra praksisfaglige eksperimenter ud.

”Praktikforløbet er et resultat af et tæt samarbejde mellem EUC Nord, SOSU Nord samt Hjørring Kommune, og taler rigtig godt ind i hele Ungegarantien, og de indsatser, der knytter sig til Grundskolesporet - praksisfaglighed, karrierelæring og tværfaglighed.”, udtaler Skole- og dagtilbudschef Kari Rune Jakobsen.

Kontakter

Kari Rune Jakobsen, Skole- og dagtilbudschef, telefon 41 22 38 03

John Windbirk, Erhvervsplaymaker, telefon 22 95 18 18

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum