Boligselskabet VENBO

Praktik i boligselskab førte til lærlingeplads for 25-årige Niclas

Del
Niclas Hinsch havde i mange år svært ved at finde ud af, hvilken uddannelse og hvilket arbejde, der passede til ham. En jobprøvning hos Boligselskabet VENBO, der har almene boliger i Stenløse, Ganløse og Veksø, endte med at give ham svaret. I dag er han i voksenlærer i et VVS-firma.
Niclas Hinsch og ejendomsmester  Peter Gundtoft foran ejendomskontoret i Boligselskabet VENBO. Foto: Boligkontoret Danmark
Niclas Hinsch og ejendomsmester Peter Gundtoft foran ejendomskontoret i Boligselskabet VENBO. Foto: Boligkontoret Danmark

Fra han var 18 til 23 år gik Niclas Hinsch på forskellige skoleforløb, der skulle give ham en idé om, hvad han skulle uddanne sig til og bruge arbejdslivet på. Men der var ikke noget, der rigtig passede.

“Jeg var on and off gennem forskellige forløb, uden helt at kunne finde det, der lige var mig,” fortæller Niclas Hinsch og fortsætter: ”Det eneste, jeg var sikker på, var, at kontorarbejde i hvert fald ikke lige var mig.” Niclas Hinsch har ADHD, og derfor er det vigtigt for ham at komme ud og være aktiv.

Samarbejde mellem jobcenter og boligselskab åbnede døren

I 2021 meldte Niclas Hinsch sig ledig på jobcenteret i Egedal Kommune, og det skulle vise sig at blive et vigtigt skridt på vejen. Gennem jobcentret kom Niclas Hinsch i jobprøvning hos Boligselskabet VENBO og samtidig gennem forskellige kvalificerende EGU-forløb (erhvervsgrunduddannelse).

Et godt samarbejde mellem jobcenter og boligselskab og faste kontaktpersoner gør, at boligselskabet gennem årene har haft mange personer igennem jobprøvning. Men driften i VENBO tager kun nogen ind, når der er tid og ressourcer til at give vedkommende et godt forløb, understreger ejendomsmester i VENBO Peter Gundtoft.

Det sociale ansvar i det almene DNA

For Peter Gundtoft, kollegaerne og bestyrelsen i VENBO er det vigtigt tage et socialt ansvar – både over for egne beboere og det øvrige samfund. ”Som almen boligorganisation føler vi, at vi er forpligtet til det. Det er noget, vi prioriterer, gerne bruger penge på og det ligger i vores DNA, så at sige” siger Peter Gundtoft.

Derfor kunne Niclas Hinsch begynde hos Boligselskabet VENBO i september 2021. I begyndelsen havde han en arbejdsdag fra klokken 8.00-10.00, og den blev gradvist udvidet.

Undervejs har Peter Gundtoft og Niclas Hinsch haft dialog om, hvad Niclas manglede og ønskede, og det har ført til flere forløb hos EGU, der tilbyder erhvervsgrunduddannelser. Herigennem har Niclas blandt andet fået kørekort, varevognstillæg og gaffeltruckcertifikat.

Lokalt VVS-firma klar til at tage imod

Når Niclas ikke har været på skolebænken på EGU, har han arbejdet i driften i VENBO: ”Det, jeg rigtig godt kan lide hos VENBO, er, at der ikke er to dage, der er ens – og så er det rart, at jeg kan bruge min krop,” siger han.

Undervejs har Peter Gundtoft, Niclas Hinsch og EGU-vejlederen, sporet sig ind på, hvad Niclas kunne tænke sig at arbejde med i fremtiden. Peter Gundtoft havde ambitioner på Niclas’ vegne, og de så sammen på, hvilke opgaver Niclas godt kunne lide at lave. Her stod VVS-opgaverne tydeligt frem.

Peter kontaktede derfor samarbejdspartneren og VVS-firmaet ProVent, og efter en succesfuld fireugers praktikperiode blev Niclas tilbudt at begynde som voksenlærling med en arbejdstid på 37 timer om ugen.

” Vi glæder os over, at vi har været med til at hjælpe Niclas videre”, fortæller Peter Gundtoft.

Og selvom Niclas har måttet sige farvel til kollegerne i VENBO, er der ingen tvivl om, at han ser frem til at begynde som VVS-lærling. ”Jeg er så klar til at starte hos ProVent og har været rigtig glad for, at VENBO har hjulpet mig på vej og været med til at finde den uddannelse, jeg gerne vil have,” lyder det fra Niclas Hinsch.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Niclas Hinsch og ejendomsmester  Peter Gundtoft foran ejendomskontoret i Boligselskabet VENBO. Foto: Boligkontoret Danmark
Niclas Hinsch og ejendomsmester Peter Gundtoft foran ejendomskontoret i Boligselskabet VENBO. Foto: Boligkontoret Danmark
Download
Niclas Hinsch i gang med at skifte en perlator hos en beboer i Boligselskabet Venbo. Foto: Boligkontoret Danmark
Niclas Hinsch i gang med at skifte en perlator hos en beboer i Boligselskabet Venbo. Foto: Boligkontoret Danmark
Download
Niclas Hinsch i boligområdet hos Boligselskabet VENBO. Foto: Boligkontoret Danmark
Niclas Hinsch i boligområdet hos Boligselskabet VENBO. Foto: Boligkontoret Danmark
Download

Information om Boligselskabet VENBO

Boligselskabet VENBOBoligselskabet VENBO har 204 boliger fordelt på seks afdelinger i Stenløse, Ganløse og Veksø. Langt størstedelen af boligerne er rækkehuse med tilhørende have. Boligerne anvises af Egedal Kommune - undtagen afdeling 5 og 9 der udlejes af Boligkontoret Danmark. 

Boligkontoret Danmark, der som en foreningsbaseret nonprofitorganisation leverer administration, rådgivning og serviceydelser til mere end 35.000 lejeboliger landet over for både boligforeninger og kommuner.

Følg pressemeddelelser fra Boligselskabet VENBO

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.