Dansk Metal

Potentiale for over 3000 arbejdspladser på Nordsøen

Del

Danmark har besluttet at stoppe for olie- og gasudvinding fra Nordsøen i 2050. En ny analyse viser, at mere end 2500 af arbejdspladserne kan bevares, hvis Danmark omdanner de tomme olie- og gasfelter til at lagre CO2. I tillæg vil mere end 500 arbejdspladser blive skabt indenfor skibstransport af CO2. Det svarer stort set til det antal, der i dag er beskæftiget med olieproduktionen på Nordsøen.

”Danmark har været på Nordsøen i mange år, og vi har derfor en unik mulighed for både at gøre en stor forskel for klimaet og samtidigt fastholde rigtigt mange arbejdspladser på Nordsøen. Potentialet er kæmpestort. Det er vigtigt, at vi fastholder og udnytter den viden, der er i branchen. Det er i høj grad de samme kompetencer, der er brug for, når vi taler om CO2-lagring”, siger Claus Jensen, der er formand for Dansk Metal.

I praksis er der et stort sammenfald mellem de opgaver, der løses på en olie- og gasplatform og de opgaver, der kræves for at lagre CO2 i undergrunden og vedligeholde lageret og holde det sikkert. De udtjente olie- og gasfelter i Nordsøen vil kunne genbruges med få modifikationer.

Regeringens klimaprogram lægger op til, at en stor del af CO2-reduktionen (op mod 40%) frem mod 2030 skal ske gennem netop CO2-fangst og -lagring. I de kommende to år er der afsat 200 mio.kr. til støtte af et pilotprojekt, der tester CO2-lagring i Nordsøen.

Dansk Metal mener, at den nye rapport, som viser et stort potentiale for at fastholde arbejdspladser på Nordsøen, øger behovet for investeringer, så der kan skabes mange nye grønne jobs.

”Det er vigtigt, at Danmark er med fra starten. Det er et godt eksempel på, at det er muligt at investere i den grønne omstilling og samtidigt bevare arbejdspladser. Når først teknologien er på plads, kan der være et stort potentiale for eksport til udlandet”, siger Claus Jensen.

Nedenfor er der link til den nye rapport, der beskriver potentialet for fastholdelse af arbejdspladser i Nordsøen ved at omdanne olie- og gasfelter til CCS-anlæg.

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

Dansk Metal: Dansk økonomi i højkonjunktur kræver fokus på arbejdskraft12.10.2021 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Genopretningen af dansk økonomi er gået rigtig hurtigt. Det viser ny rapport fra vismændene. Faktisk så hurtigt, at Danmark nu befinder sig i en højkonjunktur. Det lægger pres på kapacitetsgrænserne i økonomien og betyder, at vi i allerhøjeste grad skal holde et vågent øje med antal faglærte. Det gælder både i forhold til flere lærlinge og fastholdelse af seniorer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum