Lederne

Positivt med udmelding om vaccineudrulning – men dansk erhvervsliv risikerer at blive efterladt på perronen

Del

Det er godt, at regeringen nu fremlægger det første led i en plan for, hvornår forskellige grupper i Danmark kan tilbydes corona-vaccination, ligesom det er yderst positivt, at Danmark allerede nu har lagt billet ind på yderligere 2,6 millioner vacciner. Men de glemmer hensynet til dansk erhvervsliv og dansk eksport.

Lederne ser det som positivt, at der nu er kommet en begyndende klarhed over, hvordan corona-vaccinen skal udrulles i Danmark, men ærgrer sig over et manglende hensyn til dansk erhvervsliv og dansk eksport.

- Det står fortsat uklart, hvordan dansk erhvervsliv og dansk eksport er stillet. Derfor ser vi gerne, at regeringen klargør, hvornår virksomheder kan forvente at få nøglemedarbejdere vaccineret i det offentlige vaccinationsprogram, ligesom regeringen bør undersøge mulighederne for et privat marked for vaccine, så virksomheder for egen regning kan få vaccineret nøglemedarbejdere, siger direktør i Lederne Henrik Bach Mortensen.

Tidligere i dag meddelte Sundheds- og Ældreministeriet, at man allerede arbejder på et vaccinepas, som forventes klar til brug i starten af 2021. Vaccinepasset er imidlertid blevet mødt med kritik fra flere partier.

Henrik Bach Mortensen appellerer i den forbindelse til partierne om at genoverveje kritikken, da et coronapas kan blive afgørende for dansk økonomis fremtid. Allerede nu ser det nemlig ud til, at flere centrale og vigtige eksportlande, flyselskaber mm. kommer til at stille krav om, at man kan fremvise bevis for, at man er corona-vaccineret.

Derfor er det fuldstændig afgørende for dansk økonomi og dansk eksport, at danske virksomheder har mulighed for at få vaccineret nøglemedarbejdere hurtigst muligt samt at man får etableret et coronapas – gerne i digital form – der dokumenterer, at en person er vaccineret. Ellers risikerer vi, at danske virksomheder bliver overhalet i den internationale konkurrence, lyder det fra Lederens direktør.

- Coronaen har allerede ramt dansk økonomi og dansk erhvervsliv yderst hårdt, og vi har bestemt ikke råd til at tabe yderligere terræn, når markederne for alvor åbner igen. Derfor er det afgørende, at danske virksomheder kan være helt klar – og her må det ikke blive en manglende corona-vaccine eller et manglende coronapas, som sætter os tilbage i konkurrencen, siger Henrik Bach Mortensen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum