Region Hovedstaden

Positivt med ambitiøst havneprojekt - men husk helheden i regionen

Del

Som reaktion på det netop fremsatte havneprojekt for København, siger Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) flg.:

  • Havnetunnellen vil aflaste byen trafikalt – ingen tvivl om det. Men det løser ikke vores stigende trængselsproblemer i hele regionen. Det kræver, at vi får en samlet investeringsplan for regionen, hvor styrkelse af den kollektive trafik er absolut nødvendig.
  • En stærk hovedstad i en stærk region. Det bakker en visionær plan som det netop fremlagte havneprojekt op. Som ringe i vandet vil projektet med de mange nye boliger også give afledte effekter og afledte behov, som vi skal huske at tænke med ind. Derfor skal vi stadig have helhedssynet i hele regionen for øje. Vi må ikke stirre os blinde på, at udviklingen kun skal ske i København Centrum. Vi skal stadig have fokus på de mange andre vigtige udviklinger, som sker rundt om København, fx letbanen langs 3, muligheden for en HH forbindelse osv.. Fælles strategiske indsatser, som Greater Copenhagens Trafikcharter peger på. Den type udvikling må ikke gå i stå, men skal derimod spille sammen med ambitiøse projekter som Havneprojektet.
  • Region Hovedstaden bakker naturligvis op om gode tiltag, som kan sikre flere boliger i København, klimasikre vores hovedstad og som vil medvirke til at trafikken i Københavns Centrum kan blive afviklet mere smidigt.
  • Det er et stort plus for hele Danmark at have en stærk hovedstad. Jeg forestiller mig, at det netop fremlagte havneprojekt vil gøre Hovedstaden endnu mere attraktiv i international sammenhæng, når virksomheder skal gøre investeringer eller vi skal tiltrække arbejdskraft.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Nyt udvalg skal forbedre hele familiens trivsel, når børn og unge er syge26.6.2019 09:34:53 CESTPressemeddelelse

Det er en stor omvæltning for familier, hvor et barn eller en ung er indlagt i en længere periode, eller har mange besøg på hospitalet. Derfor etablerer Region Hovedstaden, i samarbejde med kommunerne, et midlertidigt opgaveudvalg i Herlev- og Gentofte Hospitals optageområde, hvor politikere sammen med børn, unge og deres familier skal finde fælles løsninger for bedre og mere sammenhængende behandlingsforløb.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum