HK/Danmark

Positivt at planloven stadig sikrer butiksliv i mindre byer

Del

Regeringens udspil til en lempelse af detailhandelsbestemmelserne i planloven er fornuftige, mener HK Handel

- Det er vigtigt, at man ikke åbner op for hypermarkeder og store dagligvarebutikker overalt. Derfor er det fornuftigt alene at hæve størrelsesgrænserne uden af fjerne restriktionerne totalt, og det er positivt, at regeringen vil følge op med årlige redegørelser og overvågning af udviklingen i detailhandlen siger formand for HK Handel, Per Tønnesen.

- Vi er dog ikke enige i, at man skal åbne fuldstændig op for udvalgsvarebutikker uden for byerne uden en grænse for størrelsen. Vi er bekymrede for, at en række af de gode faglærte job i de små specialvarebutikker forsvinder, og derfor håber vi, at man i forhandlingerne kommer frem til at beholde grænsen på 2.000 m2 for udvalgsvarebutikker uden for byerne, men fjerner restriktionerne inde i byerne, siger Per Tønnesen.

HK Handel er imod en komplet liberalisering af planloven, da de store dagligvarebutikker som eksempelvis Bilka trækker handel fra de små butikker i bymidterne. Samtidig er det i høj grad de små butikker der står for uddannelsen og jobskabelsen for faglærte i detailhandlen. 71,3 procent af alle elevaftaler ligger i de små butikker. 

- De store butikker tager færre elever og ansætter primært unge studerende, der bare skal tjene til lommepengene. Hvis man politisk sætter en udvikling i gang, der i høj grad favoriserer store butikker og hypermarkeder, vil man ødelægge uddannelsesmulighederne for de tusinder af unge, der hvert år søger praktikpladser i detailhandlen. Samtidig vil det betyde færre jobs til faglærte, der skal leve af deres arbejde i detailhandlen. Derfor er det vigtigt, at man fastholder detailhandelsbestemmelser i planloven, siger Per Tønnesen.

Yderligere information:

Formand for HK Handel, Per Tønnesen: 40 17 48 01

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum