PROSA

Positive signaler i regeringens strategi for kunstig intelligens

Del

Første centrale initiativ i regeringens strategi for kunstig intelligens er at opstille etiske principper som ramme for udviklingen og brugen af kunstig intelligens. ”Et meget positivt signal”, siger Niels Bertelsen, formand for PROSA – Forbundet for It-professionelle.

Regeringen præsenterede i dag en strategi for kunstig intelligens. Her var fokus på etik, ansvarlighed, og gennemsigtighed samt øgede investeringer i både det offentliges og private virksomheders brug af kunstig intelligens.

- Det er et meget positivt signal, at de etiske principper og transparensen kommer først i regeringens strategi, og at der er opmærksomhed omkring faldgruberne ved at bruge kunstig intelligens, siger Niels Bertelsen, formand for PROSA - Forbundet for It-professionelle, og uddyber:

- Som det fremgår af strategien bør kunstig intelligens ikke erstatte mennesker eller træffe beslutninger for os, men skal anvendes ansvarligt og under hensyntagen til at bevare den høje grad af tillid, vi har til hinanden i det danske samfund.

Også initiativet om øgede investeringer i kunstig intelligens og Danmark som attraktivt vækstmiljø på området er velkomment, vurderer formanden:

- Vi har kompetencerne, arbejdsmarkedet og uddannelserne til at imødekomme den her udvikling, og det er meget positivt, at regeringen aktivt arbejder for at gøre kunstig intelligens til et vækstområde på et etisk grundlag, siger Niels Bertelsen, formand for PROSA.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information:

Niels Bertelsen, formand i PROSA, tlf: 40 11 41 23

Katrine Raahauge Nygaard, kommunikations- og pressekoordinator i PROSA, tlf: 28 40 82 01

Information om PROSA

PROSA
PROSA
Vester Farimagsgade 37A
1606 København V

33 36 41 41https://www.prosa.dk/

Følg pressemeddelelser fra PROSA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PROSA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum