ALK

Positive fase III-data på ALKs husstøvmidetablet optaget i førende allergitidsskrift

Del

Resultaterne føjer sig til et i forvejen meget stærkt evidensgrundlag for ALKs husstøvmidetablet, der har potentiale til at blive en vigtig ny behandlingsmulighed for patienter med husstøvmideallergi, siger forskningsdirektør.

ALK meddeler, at positive resultater fra et klinisk fase III-studie, der evaluerer behandlingen med den sublinguale allergivaccine ACARIZAX® af allergisk rhinitis forårsaget af husstøvmider, skal vises både online og i den nyeste trykte udgave af The Journal of Allergy and Clinical Immunology (JACI).

De vigtigste resultater fra forsøget blev fremlagt på den årlige kongres for European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI) i København i 2014, men med JACI-artiklen er det første gang, at en analyse af forsøgsresultaterne er blevet offentliggjort i fuldt omfang.

Studiedesign

Det randomiserede, dobbelt-blindede, placebo-kontrollerede kliniske forsøg involverede 992 voksne patienter, der led af moderat til svær allergisk rhinitis forårsaget af husstøvmider på trods af anvendelse af symptomdæmpende medicin. Forsøget blev udført på 100 lokaliteter i 12 europæiske lande og er en del af ALKs kliniske udviklingsprogram for husstøvmidetabletten i Europa.

Over en periode på 12 måneder blev patienterne behandlet dagligt med enten 12 SQ-HDM, 6 SQ-HDM eller med placebo. Patienter førte regnskab med deres symptomer og medicinforbrug på bestemte tidspunkter i løbet af forsøget. Det primære endepunkt var den samlede kombinerede rhinitis score (TCRS) - summen af rhinitis symptom- og medicinscoringer.

Primære og sekundære endemål blev mødt

En statistisk signifikant behandlingseffekt var tydelig fra 14 uger og fremefter. Forsøget viste, at tabletten reducerede patienternes rhinitis-symptomer og medicinforbrug betydeligt. Patienter behandlet med en 12 SQ-HDM dosis oplevede en reduktion i den mediankombinerede symptom- og medicinscore på 22% sammenlignet med placebogruppen.

Alle vigtige sekundære endemål bekræftede effekt for 12 SQ-HDM dosen. Sammenlignet med placebo viste patienterne en reduceret symptomscore for både rhinitis og rhinoconjunctivitis samt reduceret medicinforbrug, færre søvnproblemer og forbedret livskvalitet.

Behandlingen var veltolereret, og de hyppigst rapporterede bivirkninger var milde lokale allergiske reaktioner som typisk opstod inden for et par dages behandling og aftog inden for få dage eller uger.

Ny behandlingsmulighed

Henrik Jacobi, forskningsdirektør i ALK, siger: "Disse resultater føjer sig til et i forvejen meget stærkt evidensgrundlag for ALKs husstøvmidetablet og styrker vores tro på, at dette produkt har potentiale til at blive en vigtig ny behandlingsmulighed for patienter med husstøvmideallergi, der på trods af brugen af symptomdæmpende medicin stadig har nedsat livskvalitet som følge af deres sygdom."

Husstøvmider er den mest almindelige årsag til allergi i verden. Allergien forekommer tidligt i livet og er til stede hele året. ALK vurderer, at en ud af ti voksne i Europa, der lider af allergisk rhinitis, ikke er i kontrol med deres sygdom og oplever vedvarende moderate til svære symptomer trods anvendelse af symptomdæmpende medicin. For nogle af disse patienter kan husstøvmidetabletten være en relevant behandlingsmulighed, der kan forbedre deres livskvalitet og potentielt ændre den underliggende årsag til deres sygdom.

ALKs husstøvmidetablet blev for nylig godkendt i 11 europæiske lande til brug hos voksne patienter med allergisk rhinitis og allergisk astma forårsaget af husstøvmider, og den er lanceret i Danmark og Tyskland. ACARIZAX® udvikles også til en række andre markeder rundt om i verden i samarbejde med ALKs samarbejdspartnere - af MSD (kendt som Merck i USA og Canada) til Nordamerika, Abbott for Rusland og udvalgte markeder i Sydøstasien, og Seqirus for Australien og New Zealand. Tilsammen har disse udviklingsaktiviteter involveret mere end 6.000 patienter på verdensplan og gør ACARIZAX® til det bedst dokumenterede produkt i historien om allergivaccination. Produktet er allerede blevet lanceret af Torii i Japan under navnet MITICURETM.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information:
Presse: Jeppe Ilkjær, tel. +45 7877 4532, mobil +45 3050 2014
Investor Relations: Per Plotnikof, tel. +45 4574 7527, mobil +45 2261 2525

Information om ALK

ALK
ALK
Bøge Alle 6-8, Bygn. 5,
2970 Hørsholm

3816 7070http://www.alk-abello.com/
Om ALK ALK er en global, forskningsbaseret medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagnosticering og behandling af allergi. ALK er en af verdens førende virksomheder inden for allergivaccination (immunterapi) – en behandling af selve årsagen til allergi. Virksomheden har ca. 1.900 medarbejdere og datterselskaber, produktionsfaciliteter og distributører over hele verden. ALK har indgået partnerskabsaftaler med Merck, Torii, Abbott og Seqirus om kommercialisering af sublinguale tabletbaserede allergivacciner i henholdsvis Nordamerika, Japan, Rusland, Australien og New Zealand. Selskabet har hovedkvarter i Hørsholm og er børsnoteret på NASDAQ Copenhagen. Læs mere på www.alk.net. Om husstøvmideallergi Husstøvmider er den mest almindelige årsag til allergi i verden. Husstøvmideallergi skønnes at påvirke omkring 90 millioner mennesker i Europa, Nordamerika og Japan, og mere end 100 millioner i Kina. Det skønnes, at en ud af 10 voksne med allergisk rhinitis ikke er i god kontrol med deres sygdom med den nuværende standardbehandling. Sygdommen forekommer tidligt i livet, er til stede hele året og patienterne har en forhøjet risiko for at udvikle astma og andre allergier. Om Journal of Allergy and Clinical Immunology The Journal of Allergy and Clinical Immunology udgiver indflydelsesrige, banebrydende kliniske og translationelle forskningsartikler for allergologer, immunologer, dermatologer, gastroenterologer og andre læger og forskere, der er interesserede i allergiske sygdomme og klinisk immunologi. Artiklerne dækker emner som astma, fødevareallergi, allergisk rhinitis, atopisk dermatitis, primære immundefekter, erhvervs- og miljømæssig allergi, og andre allergiske og immunologiske sygdomme, og omfatter kliniske forsøg og mekanistiske undersøgelser, der rapporterer om nye behandlingsformer, indsigt i de underliggende mekanismer, og andre opdagelser, som vil øge forståelsen af disse sygdomme og i sidste ende forbedre diagnosticering og behandling af patienter. Tidsskriftet rangerer som nummer et ud af 23 i allergikategorien og nummer syv ud af 135 i immunologikategorien i 2013 Journal Citation Reports.

Følg pressemeddelelser fra ALK

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra ALK

Eksamensperioden er ekstra hård for de pollenramte14.6.2018 12:10pressemeddelelse

Studerende med pollenallergi har det svært i øjeblikket. Ikke alene skal de som deres medstuderende gå til et utal af eksaminer. De skal også kæmpe med øjne, der klør og en næse, der løber, og det påvirker manges præstationer negativt. Behandlingen af allergi har dog de seneste år budt på fremskridt og de hårdest ramte studerende kan i dag bl.a. blive vaccineret med tabletbehandling for græsallergi, når den symptomatiske behandling ikke har tilstrækkelig effekt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum