ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

Positiv Sehested på trods af udfordrende anden dag i det danske SailGP

Del

Det første Sail Grand Prix nogensinde i Danmark endte med en sjetteplads for det danske SailGP-hold, mens de forsvarende mestre fra Australien udvidede deres føring i toppen af SailGPs sæson 2 med endnu en sejr. Trods udfordrende let og skiftende vind i Aarhusbugten bød anden løbsdag igen på masser af drama.

På trods af en lidt skuffende dansk afslutning vil den første ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix blive husket for den fantastiske start, hvor det danske hold, med Nicolai Sehested ved roret, vandt den allerførste historiske SailGP-kapsejlads nogensinde i dansk farvand.

Sejren var den første for det danske hold, siden det blev en del af SailGP i 2019, og Sehested kaldte da også starten for den perfekte start på weekendens sejlads.

”Selvom vi ikke sluttede, som vi kunne have ønsket os, så var det fantastisk at sejle på hjemmebane og vise det bedste fra sejlsporten for Aarhus og Danmark. SailGP er den fedeste kapsejlads i verden med de allerbedste sejlere på planeten, så at starte hjemmebanedebuten med en sejr, var jo helt fantastisk,” siger Nicolai Sehested.

Let vind udfordrede

Lørdagens sejladser blev udfordret af vejret i Aarhusbugten, som var med let og skiftende vind. Det fik løbsarrangørerne fra SailGP til at reducere besætningen ombord i de otte F50-katamaraner fra fem til tre atleter i lørdagens tre sejladser, hvor de otte både til tider næsten lå helt stille i vandet.

”Aarhusbugten er jo kendt som et fantastisk sejlsted, men også for at være udfordrende, og det skal jeg lige love for, at vi fik set og mærket i dag. Det var ikke optimale forhold for de her store F50-katamaraner, og det gav nogle taktiske sejladser, hvor man har brug for lidt held for at finde de rigtige vindstød," siger Nicolai Sehested.

På trods af de udfordrende vindforhold fandt den japanske båd lidt ekstra vind og vandt begge lørdagens sejladser. Et bemærkelsesværdigt comeback, der kvalificerede Japan til finalen sammen med Australien og Storbritannien.

Brisen tog en smule til op til den sidste og afgørende finalesejlads, men hverken 'vindhviskeren' Nathan Outteridge eller Ben Ainslie kunne dog i sidste ende overvinde rivalen australske Slingsby, der slog Japan og briterne, der efter straffedrama var tvunget til at falde bag Japan.

Dermed løb Australien endnu en gang med Grand Prix-sejren og kunne derfor kåres som vinder af det første Sail Grand Prix i Danmark nogensinde. Det australske hold flytter sig således to point væk fra den britiske båd, der ligger på andenpladsen. En sejr, der blev fejret med et champagne-øjeblik og lykønskninger fra den danske kronprins på vinderbåden. H.K.H kronprins Frederik havde selv forud for lørdagens sejlads sejlet med ombord på den danske F50-katamaran i Aarhusbugten.

Det danske SailGP-hold ender med sjettepladsen i ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix og ligger nu på en ottendeplads i den samlede stilling.

Næste stop Saint Tropez

Næste udfordring for de otte hold i SailGP-ligaen er en tur til Sydfrankrig, hvor France Sail Grand Prix venter i Saint Tropez i september måned. Nicolai Sehested er overbevist om, at danskerne kan fortsætte med at opbygge momentum efter hjemmebanesejladsen i Aarhus.

”Vi forbedrer os stadig, hver gang vi kommer på vandet, og vi viser, at vi kan blande os med de bedste hold i SailGP, så det er virkelig godt at se. Hvis vi fortsætter på den måde, så tager det ikke lang tid, før vi også er med i finalesejladserne,” siger Nicolai Sehested.

Slutstillingen i ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Aarhus: 

  1. Australien
  2. Japan
  3. Storbritannien
  4. USA
  5. New Zealand
  6. Danmark
  7. Spanien
  8. Frankrig

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen
ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | CopenhagenOM ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i Aarhus

Aarhus er vært for den fjerde event i det SailGPs anden sæson. Grand Prix-arrangementet markerer ligaens første besøg i Skandinavien plus den første mulighed for styrmand Nicolai Sehested og Danmarks SailGP-hold præsenteret af ROCKWOOL for at sejle i danske farvande efter indvielsen af holdet i slutningen af 2019. Sejladserne finder sted ved Aarhus Ø, byens nye pulserende havnekvarter med sejlads i den omkringliggende bugt.

OM SAILGP

SailGP er kapsejlads på en helt ny måde. SailGP er et årligt, globalt sportsmesterskab med højteknologiske F50 katamaraner og ærefrygtindgydende præstationer fra atleter i verdensklasse. De tilskuervenlige, kystnære Grand Prix’er sejles i nogle af verdens mest ikoniske havne, hvor rivaliserende landshold kæmper mod hinanden og med naturens kræfter i identiske avancerede F50-katamaraner, der er konstrueret til intens kapsejlads med hastigheder, der når op på mere end 50 knob (næsten 100 km/t). Hele sæsonen kulminerer med et $1 million vinder-tager-alt matchrace. SailGP blev grundlagt i 2018 og har hovedkontor i London og New York.
Læs mere på SailGP.com.

Følg pressemeddelelser fra ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum