AB Gruppen A/S

Populært energitilskud kan ende i flaskehalsproblemer

Del

I går åbnede Energistyrelsen endelig op. Danskerne kan nu søge tilskud, når de energirenoverer helårsboligen. Og det er en ambitiøs tilskudsordning, der er lagt for dagen med mere end 50.000 kroner til nye vinduer og 28.000 kroner til varmepumpen. Og efterspørgslen for at energirenovere var stor fra start. På Energihjem.dk, som er en portal for energirenovering, kan de på tilskuddets første dag berette om en stigning på 260 % i antallet af tilskudsberettigede renoveringsprojekter.

Energihjem.dk oplever stor efterspørgsel på isolering efter energtilskuddet åbnede
Energihjem.dk oplever stor efterspørgsel på isolering efter energtilskuddet åbnede

“I mange år har vi fulgt diverse tilskudspuljer tæt, og vi må sige, at denne her virkelig får boligejerne op af sofaen med dens klækkelige tilskudssatser, og det er der brug for,” siger Nynne Pihl Groth, projektleder på Energihjem.dk.

Mere end 12 gange så mange besøgende

Allerede kl. 00.00 midnat torsdag modtog Energihjem.dk det første spørgsmål om energitilskuddet, og i løbet af dagen var besøgstallet på portalen mere end tolvdoblet.

“Det er væltet ind med spørgsmål fra boligejerne på alle kanaler, hvilket er forståeligt. Det kan nemlig være svært som boligejer at forstå de fagtermer, man møder i ansøgningsprocessen. Har jeg loft til kip? Hvordan får jeg et energimærke? Og vil en varmepumpe være en god investering for mig? Det er blot nogle af de spørgsmål, vi møder,” siger Nynne Pihl Groth.

Hvor er håndværkerne?

Og de mange henvendelser bekræfter udfordringen i, hvor lidt håndværkerne er tænkt ind i den nye tilskudsordning.

“Kontakten til en håndværker er det sidste step i Energistyrelsens ansøgningsproces, og det er synd. Håndværkeren har den faglige ekspertise til at rådgive boligejeren, forklare om løsningerne og fortælle, hvad renoveringsprocessen egentligt indebærer. Alle de spørgsmål vi allerede nu kan se, der er mange af,” siger Nynne Pihl Groth og fortsætter:

“Hos Energihjem.dk anbefaler vi klart, at boligejeren tager en fagmand med på råd inden du kaster dig ud i et byggeprojekt, som du ikke kender omfanget af. Selvom de ikke må indgå en aftale med en håndværker, kan du godt få viden og vejledning hos håndværkeren.”

Frygter for flaskehals

Det helt store spørgsmål er, hvor længe behandlingstiden bliver, når Energistyrelsen skal give tilsagn om tilskud.

“Hvis behandlingstiden bliver for lang, frygter vi en stop and go effekt i energirenoveringsprojekter, der kan startes op. Det er nu boligejeren har brug for de isolerede vægge og den grønne varmekilde, men de kan ikke lave en endelig aftale med en håndværker, før forhåndsgodkendelsen er der,” forklarer Nynne og påpeger, at feriepenge og corona i forvejen betyder, at håndværkenes ordrebøger er godt fyldt op.

Om Energihjem.dk:

  • Energihjem.dk er portalen for boligejere, der ønsker at energirenovere
  • Hos Energihjem.dk har vi oplevet en stigning på 260 % i tilskudsberettiget opgaver det første døgn efter tilskuddet åbnede, når man sammenligner med en hvilken som helst anden dag.
  • Vores opgavestatistik viser også en stigning på 800 % i efterspørgslen på energimærker det første døgn efter tilskuddet åbnede, når man sammenligner med en hvilken som helst anden dag.

Nøgleord

Kontakter

Nynne Pihl GrothKommunikationsmedarbejder og projektansvarlig for Energihjem.dk

Kommunikationsmedarbejder i AB Gruppen - herunder 3byggetilbud.dk, Andelsportal.dk og Ejerportal.dk. Projektansvarlig for Energihjem.dk

Tlf:53391791npg@abgruppen.dk

Maria CarlsenKommunikationschef

Presse- og kommunikationschef i AB Gruppen - herunder 3byggetilbud.dk, Andelsportal.dk, Ejerportal.dk og Energihjem.dk

Tlf:26740636mac@abgruppen.dk

Billeder

Energihjem.dk oplever stor efterspørgsel på isolering efter energtilskuddet åbnede
Energihjem.dk oplever stor efterspørgsel på isolering efter energtilskuddet åbnede
Download

Links

Information om AB Gruppen A/S

AB Gruppen A/S
AB Gruppen A/S
Kristen Bernikows Gade 6
1105 København K

+45 7733 4000http://www.abgruppen.dk/

AB Gruppen A/S er stiftet i år 2000 og står bag portalerne 3byggetilbud.dk, Energihjem.dk, Andelsportal.dk og Ejerportal.dk. AB Gruppen A/S er i dag Danmarks største formidler af byggeopgaver. Via 3byggetilbud.dk formidles mere end 50.000 bygge- og renoveringsopgaver årligt til et landsdækkende netværk af 1700 håndværker-firmaer. 

Følg pressemeddelelser fra AB Gruppen A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AB Gruppen A/S

Boligejere: Hvorfor skal det være koldt at gå grønt?14.12.2020 11:39:40 CETPressemeddelelse

Isolering, varmepumper, ventilation og nye vinduer. I starten af det nye år åbner Energistyrelsen atter op for ansøgninger til tilskudspuljen, der skal fremme energirenoveringer i hjemmet. Denne gang lyder puljen på 375 mio. kroner og hos Energihjem.dk viser tallene, at boligejerne allerede nu gør sig klar til at søge, da det handler om at være hurtigt ude af starthullerne, hvis du ikke vil skuffes med et afslag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum