Patent- og Varemærkestyrelsen

Populær patentordning booster nordjysk virksomheds væksteventyr

Del

Erhvervsministeriets tilskudsordning til patentansøgninger er for anden gang blevet revet væk. Den nordjyske virksomhed Cortex Technology er en af de virksomheder, der fik del i patentvoucherordningen i 2021. Den skal de bruge til at sætte endnu mere skub i deres vækstrejse.

Cortex Technologies er en virksomhed, hvis teknologi er specialiseret til hudanalyse.
Cortex Technologies er en virksomhed, hvis teknologi er specialiseret til hudanalyse.

17 nordjyske virksomheder. Så mange ansøgte i går om at få del i Erhvervsministeriets patentvoucherordning. En ordning, der giver økonomisk tilskud til udgifter relateret til patentansøgninger. Formålet med ordningen er at hjælpe virksomheder som Cortex Technology med at få taget patent på deres gode opfindelser, så de står stærkere mod kopister, når der skal eksporteres. Noget der er højaktuelt for virksomheden, der eksporterer størstedelen af deres produkter til det meste af verden:

”98% af voresomsætning stammer fra udlandet, hvor der er spillere, der er væsentlig større end os med en stærkere økonomi. Patentvoucheren giver os en saltvandsindsprøjtning, så vi også fremadrettet sikrer vores teknologi. Vi udvikler hele tiden nye løsninger, hvor vi bruger vores erfaringer og specialiserede viden. Den viden er uvurderlig for os, og det er den, som voucheren hjælper os med at beskytte,” siger direktør Christian Buur.

Cortex Technologies er en virksomhed, hvis teknologi er specialiseret til hudanalyse. Deres løsninger bruges til både kræftbehandlingog udvikling af cremer og kosmetik.Fra deres kendskabtil branchen ved de, at der er behov for deres produkter, og derfor har det helt fra starten stået klart for dem, at de skulle have styr på deres IP-rettigheder. Og virksomheden er da heller ikke i tvivl om relevansen af deres teknologi:

“Vi er ultraspecialiserede i lige præcis det, vi kan. Derfor ønskervi at beskytte den viden med patenter, så vi også i fremtiden kan være førerende på vores område. Vi ved, at store internationale virksomheder har antennerne ude, og her virker det afskrækkende, at vi har sørget for at have styr på vores rettigheder.”

At patentvoucheren også er blevet revet væk i 2022 vidner om, at der findes et stort behov blandt små virksomheder, og det er ifølge direktør i Patent- og Varemærkestyrelsen, Sune Stampe Sørensen, positivt:

“Det er glædeligt at se, at så mange mindre virksomheder tager godt imod tilbuddet om at komme i gang med patentprocesserne, og det vidner om, at de kan se værdien i at patentere deres opfindelser. Et patent vil typisk øge deres muligheder for at tiltrække investorer,eksportere og skabe vækst, hvilket i sidste ende kommer os alle til gavn i form af flere arbejdspladser,” siger Sune Stampe Sørensen.

De virksomheder, der ikke får del i ordningen i denne runde, har mulighed for at få del i tilskuddet, når puljens anden runde åbner den 4. oktober. Den samlede pulje lyder på 5 millioner i år, som fordeles ligeligt på de to ansøgningsrunder. Ordningen administreres af landets erhvervshuse, og de bekræfter, at virksomhederne har taget godt imod tilbuddet om tilskud:

“Som tovholder på patentvoucherordningen har vi oplevet en overvældende interesse fra hele landet. Det vidner om et aktuelt behov for rådgivning vedr. immaterielle rettigheder og patentansøgninger. Det glæder os, at ordningen kan hjælpe mange virksomheder med deres videre vækstrejse.” siger Lars Erik Jønsson, direktør i Erhvervshus Nordjylland.

Læs mere om patentvoucheren og strategisk brug af IP-rettigheder hos Patent- og Varemærkestyrelsen.

Fakta om patentvoucherordningen

Patentvoucheren er målrettet små og mellemstore virksomheder, der ønsker økonomisk støtte til deres patentansøgningsproces. Voucheren er et ud af i alt 16 initiativer i IP-handlingsplanen, som erhvervsministeren lancerede i efteråret 2021.

Antallet af patenter i Danmark er mindre, end det kunne forventes på baggrund af branchesammensætningen, og mens patentaktiviteten er høj for store virksomheder, halter SMV’erne bagefter. Se figur 7, 8 og 9 i IP-handlingsplanen her.

Desuden viser tal i IP-handlingsplanen, at værditilvæksten i iværksætter-virksomheder, som har taget patent, er væsentlig højere end i virksomheder uden patenter.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Cortex Technologies er en virksomhed, hvis teknologi er specialiseret til hudanalyse.
Cortex Technologies er en virksomhed, hvis teknologi er specialiseret til hudanalyse.
Download
Download
Download
Download

Information om Patent- og Varemærkestyrelsen

Patent- og Varemærkestyrelsen
Helgeshøj Allé 81
2630 Taastrup

43 50 80 00https://www.dkpto.dk/

Patent- og Varemærkestyrelsen er en del af Erhvervsministeriet. Vi arbejder for at sikre, at danske virksomheder har rettighederne til deres egne idéer, så vi skaber de bedst mulige forudsætninger for vækst og udvikling – både i og udenfor Danmarks grænser.

Følg pressemeddelelser fra Patent- og Varemærkestyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Patent- og Varemærkestyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum