Salling Group

Populær burgerkæde fyrer op under succesen

Del

Den amerikanske burgergigant Carl's Jr. har stor succes på det danske marked. Foruden ambitiøse planer om vækst i 2017, skal de danske restauranter være løftestang for øvrige markeder i Europa

Med flammegrillede burgere og et kendt amerikansk brand i ryggen, har Carl's Jr. for alvor fundet sin plads på det danske marked. Burgerkæden, der er USA's femte største, har oplevet massiv vækst i Danmark, hvor burgere er populære som aldrig før.

Det er især kombinationen af et velkendt koncept og ægte amerikansk stil, der ser ud til at have fundet vej til hjertet af de burgerentusiastiske danskere.

- De nuværende danske restauranter vokser hastigt. Forbrugerne efterspørger burgere af høj kvalitet, og vi er glade for, at danskerne har taget så godt imod vores restauranter, siger Marianne Bedsted, der er direktør for Salling og Franchise i Dansk Supermarked Group.

Burgerkæden udvider massivt de kommende år

Den første Carl's Jr. åbnede i Næstved i 2013 i et samarbejde mellem CKE Restaurants Inc og Dansk Supermarked Group, der har rettigheden til at etablere Carl's Jr. restauranter i Danmark. Hidtil er alle burgerrestauranterne placeret i forbindelse med Bilka hypermarkeder. I 2016 blev aftalen dog udvidet til, at Carl's Jr. nu også kan åbne på strøgplaceringer, og det skaber helt nye muligheder for at udbrede kæden i hele landet. Dansk Supermarked Group har derfor store planer for burgerkæden i 2017.

- Med den nye aftale kan vi åbne restauranter på super attraktive placeringer. Vi har planer om at åbne en række restauranter i de kommende år. Den næste bliver i Odense her til efteråret, og endnu flere kommer til i 2017, siger Marianne Bedsted, der mener, at virksomheden har en forpligtigelse til at udnytte burgerkædes fulde potentiale.

- Carl's Jr. er et stærkt brand, som virkelig har bidt sig fast blandt dem, der elsker en god burger. Det er et scoop for os, når vi kan gå sammen med et amerikansk brand, der kommer med en så succesfuld forretningsmodel og et professionelt set-up. Deres ekspertise matchet med vores kendskab til kunderne har vist sig at være rigtig værdifuldt, siger Marianne Bedsted.

Danmark er løftestang for resten af Europa

Det er ikke kun i Danmark, at den amerikanske burgerkæde oplever vækst. Carl's Jr. har over 1400 restauranter på verdensplan, og det antal er stødt stigende. Særligt Europa er et interessant marked, og her skal erfaringerne fra de danske burgerrestauranter bruges til at indtage nye lande. Samarbejdet mellem Dansk Supermarked Group og CKE Restaurants Inc har været første skridt på vejen for at få Carl's Jr. restauranter ind på det nordeuropæiske marked, fortæller Michael Hald, Head of Franchise i Dansk Supermarked Group.

- Vores erfaringer fra de danske restauranter, skal bruges til at sprede konceptet til de øvrige lande i Europa. Teamet bag Carl's Jr. rejser indimellem til Danmark for at besøge vores restauranter og lære af os, siger Michael Hald.

Ifølge Franchisechefen er der da også gode erfaringer at tage med fra de danske restauranter.

- Når vi får mange forespørgsler fra alle egne af Danmark, der går på, om vi ikke åbner i de forskellige byer, og vi har gæster, der villige til at køre mange kilometer for at få en af vores burgere, så må det være, fordi vi kan et eller andet. Hele konceptet passer bare enormt godt ind i den burgertrend, vi ser lige nu, siger Michael Hald.

Om Carl's Jr.

Foruden flammegrillede burgere, der laves af 100 % oksekød, er Carl's Jr. kendt for sine sprøde Chicken Tenders og milkshake lavet af rigtig vaniljeis. Burgerkæden adskiller sig fra konkurrenterne ved det høje serviceniveau, der blandt andet betyder, at maden først laves, i det øjeblik gæsterne bestiller, og menuen bliver efterfølgende serveret ved bordet, ligesom gæsterne må tage al den sodavand, de kan drikke.

Carl's Jr. har lige nu fem restauranter i Danmark. Reatauranterne er placeret i Aarhus, Aalborg, Næstved, Kolding og Vejle. Carl's Jr. har over 1400 restauranter i verden. I Europa har Carl's Jr. restauranter i Danmark, Tyrkiet og Rusland.
Kontaktinformation

Group Communications, Dansk Supermarked Group: 8778 5002, press@dsg.dk

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Flere end 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen, Sverige og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100 % ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 850 mio. kr. til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum