Hjørring Kommune

Politisk lederskab - fordi byplanlægning også er politik

Del

Hvordan skal vores byer se ud? Hvad skal der til for at udvikle dem? Og hvordan kan kommunerne løfte den opgave, hvor mindre populære beslutninger sommetider er nødvendige? Byplanlægning kræver politisk lederskab og mod.

Flere end 700 politikere, kommunale byplanlæggere og konsulenter får i løbet af to dage inspiration og idéer til at blive skarpere på svarene på de ovenstående spørgsmål, når det 68. byplanmøde afholdes i Hjørring torsdag d. 4. og fredag den 5. oktober.

Med Hjørring Kommune som vært byder Dansk Byplanlaboratorium velkommen til byplanmøde i en kommune, der trods befolkningstilbagegang satser på udvikling. Årets tema er ”Politisk lederskab – fordi byplanlægning også er politik”.

- Vi har i Hjørring Kommune fokus på både investering og tilpasning. På trods af at vi de seneste år har været spændt hårdt for økonomisk, så har vi haft modet og viljen til at bygge nogle fyrtårne, samtidig med, at vi har afviklet andre steder. Jeg er stolt over at have stået i spidsen for byråd, der har turdet prioritere hårdt for at skabe plads til udvikling, siger Borgmester Arne Boelt (S), Hjørring Kommune.

Det er netop det politiske mod og lederskab der er fokus på under årets byplanmøde.

- Vi ser ofte at de kommuner, der er pressede, finder på nye og innovative løsninger som andre kan lade sig inspirere af. I Hjørring Kommune samarbejder man aktivt med lokalsamfundene både i byerne og på landet og tager udgangspunkt i lokale behov. Det er meget spændende at følge de løsninger, der kommer ud af det, siger direktør Ellen Højgaard Jensen fra Dansk Byplanlaboratorium.

Nøgleord

Kontakter

Ønsker du som journalist eller repræsentant fra et medie at deltage på Byplanmøde 2018 eller høre mere, kan du kontakte:

Dansk Byplanlaboratorium, Christian Broen på 33 17 72 87
Hjørring Kommune, Helle Lassen på 41 22 32 31

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Budgettet for 2019-2022 er vedtaget i Hjørring Kommune27.9.2018 10:07Pressemeddelelse

Socialdemokratiet, Konservative og SF har indgået en aftale om næste års budget for Hjørring Kommune. Dermed står 18 ud af 31 byrådsmedlemmer bag aftalen. - Den helt store udfordring har været spørgsmålet om lukning af Ældrecenter Havbakken i Tornby. Det er aldrig rart at stå overfor lukninger af kommunale institutioner. Men jeg og parterne bag denne aftale mener, at det er nødvendigt, at vi handler i forhold til vores snævre økonomiske rammer, og borgernes ønsker om at blive længere i eget hjem. Hensynet til kvalitet i forhold til de borgere, der bor på ældrecentre, er vigtigere end nærhed. Vi er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning på længere sigt, og derfor er vi nødt til at træffe beslutningen nu. Vi ønsker ikke at fastholde beboere, pårørende og medarbejdere i den urimelige uvished, som de har været i det seneste halve år, siger borgmester Arne Boelt (S). For parterne bag forliget handler lukningen af Ældrecenter Havbakken også om at komme fremtiden på ældreområdet i

Jyllandskorridoren er en brændende platform for erhvervslivet og godstransporten i Danmark fordi…4.9.2018 10:58Pressemeddelelse

71 procent af de kørte lastbilkilometer i Danmark tilbagelægges i Vestdanmark (Vejdirektoratet, 2018) På landsplan er 68 procent af de industribeskæftigede ansatte i virksomheder beliggende i Vestdanmark. (Statistikbanken, 2018) Hvert år spilder danskerne op mod 20.000.000.000 kroner i tabt arbejdsfortjeneste på at holde i kø. En stor del af denne ventetid er på motorvej E45 gennem Jylland. Det svarer til tre gange anlægsprisen for en tredje Limfjordsforbindelse. (DI, 2018). Med andre ord er Jyllandskorridoren allerede en trafikåre, der er belastet af trængsel og kø med særlige flaskehalse mellem Randers og Kolding og ved Limfjorden. Torsdag d. 6. september vil transportminister Ole Birk Olesen sammen med flere politikere, transportbranchen og det øvrige erhvervsliv sætte fokus på Jyllandskorridoren på Transport- og logistikkonferencen CONNECT 2018 i Hirtshals. Formålet er at debattere den indsats, de prioriteringer og de løsningsmodeller, der er nødvendige for at fremtidssikre transpo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum