Region Hovedstaden

Politikere styrker fokus på det, som giver værdi i det enkelte menneskes møde med sundhedsvæsenet

Del

Regionsrådet i Region Hovedstaden forhandler i disse dage om hospitalernes økonomi for næste år. Tirsdag indgik et samlet regionsråd en delaftale om værdibaseret sundhed, som er en model, der skal øget fokus på den værdi, som det enkelte menneske får ud af sit møde med sundhedsvæsenet.

Politikerne vil give medarbejderne mulighed for at gøre mere af det, som giver mening både fagligt og i patienternes hverdag.

”Alle medarbejdere går på arbejde for at gøre en forskel for de mennesker, som har brug for hjælp. Igennem de sidste mange år har et politisk og ledelsesmæssigt fokus på mere aktivitet nogle gange været en forhindring for medarbejdernes ambition om at gøre en forskel – selvom det også har været med til at forkorte ventetiderne. Med aftalen om værdibaseret sundhed ændrer vi endegyldigt det fokus,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Med fokus på den værdi, som det enkelte menneske får ud af sit møde med sundhedsvæsenet, er fundamentet lagt for, at behandlingen i højere grad kan tilpasses det enkelte menneskes hverdag og behov.

”Det betyder for eksempel, at hospitalet nu kan tilbyde patienter, der har flere sygdomme, at få koordineret og samlet sine besøg på hospitalet, frem for at patienterne skal møde op på flere forskellige afdelinger på flere forskellige dage. Og det betyder også, at flere kan tilbydes behandling derhjemme og tage samtalen med lægen ved spisebordet fx på en Ipad. Det er med til at skabe et mere menneskeligt sundhedsvæsen,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S)

Pejlemærker for værdibaseret sundhed

Med aftalen fastlægger politikerne nogle pejlemærker, som skal sætte retningen for hospitalernes arbejde med at skabe mere værdi:

 • Den patientoplevede kvalitet og effekt
 • Den faglige kvalitet
 • God ressourceudnyttelse.

Det er en retning, som hospitalerne skal arbejde efter – men det er ikke en facitliste, der fortæller præcist hvad, der giver mere værdi, fortæller formanden for Udvalget For Værdibaseret Styring Karin Friis Bach (R):

”Vi har tillid til, at vores dedikerede ledere og medarbejdere og ikke mindst patienterne selv bedst ved, hvad der giver værdi. Men vi skal politisk understøtte arbejdet, og det er ambitionen med denne aftale, som jeg glæder mig over, at vi har indgået med et samlet regionsråd, siger formand for Udvalget For Værdibaseret Styring Karin Friis Bach (R), som understreger, at patienterne har nogle rettigheder til hurtig udredning og behandling, som er givet på forhånd og som der stadig skal være stort fokus på.

Fakta

Yderligere info

 • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) via regionen pressevagt 70 20 95 88
 • Formand for udvalget for værdibaseret styring Karin Friis Bach (R): 21 70 50 49

Alle regionsrådets partier er med i delaftalen

 • Martin Geertsen (V): 20 10 42 42
 • Christoffer Buster Reinhardt (K): 51 26 99 26
 • Marianne Frederik (Ø): 41 43 45 17
 • Henrik Thorup (DF): 40 40 81 88
 • Jens Mandrup (SF): 31 34 88 98
 • Qasam Nazir Ahmad (Å): 42 70 40 42
 • Niels Høiby (LA): 40 46 35 32

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Region Hovedstaden har brug for erfaringer fra patienter og pårørende til at gøre behandlingen bedre11.10.2019 14:00:17 CESTPressemeddelelse

Der er brug for i langt højere grad at inddrage de erfaringer som patienter og pårørende har med forløb, som går på tværs af hospitaler, praktiserende læge og kommunen. Derfor inddrager Region Hovedstaden nu brugerrepræsentanter i de 14 såkaldte samordningsudvalg, som koordinerer og udvikler samarbejdet om de mange patienter, der i deres sygdomsforløb både har kontakt til hospital, kommune og almen praksis.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum