Astma-Allergi Danmark

Politikere skal priktestes for allergi

Del

Antallet af danskere med allergi vokser eksplosivt i disse år. Op imod 1,5 million mennesker er ramt af høfeber, astma eller eksem, og ifølge Astma-Allergi Danmark er det en folkesygdom, politikerne skal tage alvorligt.

Sammen med Klinik for allergi på Gentofte Hospital sætter Astma-Allergi Danmark derfor kurs mod Christiansborg den 1. marts. Her vil de sætte fokus på problemet og få en snak med politikerne, der samtidig bliver priktestet og får målt deres lungefunktion.

Vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen, ser arrangementet som en god mulighed for at vende allergiområdet med landets beslutningstagere. Ikke mindst set i lyset af den politiske situation på allergiområdet, hvor Sundhedsstyrelsen senest er kommet med fem anbefalinger til forbedringer.

- På dagen møder vi politikere over hele spektret fra liste A til Å. Det gør arrangementet til en oplagt mulighed for at få en snak om udfordringerne på området. Og her tænker jeg naturligvis også på Sundhedsstyrelsens fem forslag til forbedringer, som vi i øvrigt forventer os meget af, siger hun.

Ved priktesten, som foregår i Fællessalen på Christiansborg, vil landets politikere finde ud af, om de er allergiske over for de hyppigste allergener som birk, græs, hund, kat, hest og husstøvmider. Noget der ifølge Anne Holm Hansen har vakt politikernes interesse.

- Når man mærker på ens eget helbred, at øjnene sviger, eller der bliver hevet efter vejret på vej op ad trappen, giver det som regel anledning til lige at få et tjek. Og det har vi også set i forbindelse med tilmeldingerne hertil. Der adskiller politikerne sig ikke fra os andre, siger Anne Holm Hansen.

Tid og sted: Christiansborg – Fællessalen. Onsdag den 1. marts 2017 kl. 10-15

Fakta:

  • Over en million danskere har pollenallergi. Ca. 40 procent af dem har astma samtidig.
  • Uden at kende årsagen er antallet af mennesker med luftvejsallergier som pollenallergi fordoblet de sidste 50 år.
  • Pollenallergi forringer livskvaliteten. 375.000 danskere døjer med betydelige gener fra deres pollenallergi.
  • 160.000 danskere med pollenallergi oplever, at deres allergi kun i ringe grad er velbehandlet.
  • Kvinder er mere generet af pollenallergi end mænd.
  • I 2014 kostede pollenallergi 266.000 sygedage og 2,3 mio. ineffektive arbejdsdage. I alt ca. 4800 årsværk.
  • I Sverige kostede høfeber (hvor pollenallergi er hovedparten) 20 mia. kr. årligt i 2008. I Danmark kendes tallet ikke.
  • Ubehandlet pollenallergi kan føre til kronisk astma.

Nøgleord

Kontakter

Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark. Tlf.: 20 82 25 76

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for at alle, der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem, får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum