Region Sjælland

Politikere: Forventer Østbanen er sikret

Del

Før sommerferien afsatte Folketinget 700 millioner kroner til lokalbanerne i den statslige infrastrukturplan. Udvalget for Regional Udvikling i Region Sjælland forventer, at fornyelse af Østbanens spor og banelegeme nu er finansieret.

Sporene på den regionale Østbane har nået en alder, hvor en sporrenovering er afgørende for, at der fortsat kan køre tog. Sporrenoveringen er gennemgribende og vil koste cirka 510 millioner kroner. Med Folketingsforliget om ”Infrastrukturplan 2035” lykkedes det. Et enigt Folketing afsatte 700 millioner kroner til at dække lokalbanernes vedligeholdelsesefterslæb i perioden 2022-25.

- Dette har vi kæmpet for længe. Helt siden 2019. Det er dejligt, at der nu er skabt sikkerhed for, at Østbanen kan fortsætte. Det havde næsten ikke været til at bære, hvis borgerne skulle leve videre med usikkerheden om Østbanens fremtid, siger en glad og lettet Peter Jacobsen, formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Sjælland.

Udgiften til sporrenoveringen ligger langt uden for de økonomiske rammer, som Region Sjælland har. Men regionen har forberedt sporrenoveringen sammen med Movia og Lokaltog med en forventning om, at staten ville påtage sig sit ansvar og finde midlerne i den nye infrastrukturplan, hvilket de gjorde med den 100 millioner kroner til området.

Flere lokalbaner har brug for støtte

Region Sjællands Udvalg for Regional Udvikling har en klar forventning om, at udgifterne til sporrenoveringen på Østbanen dækkes af bidraget til lokalbanernes vedligeholdelsesefterslæb og glæder sig over, at sporrenoveringen på Østbanen nu forventeligt kan gennemføres som planlagt.

Næstformand for udvalget Jens Ravn peger på den store opbakning til Østbanen som afgørende for, at det til sidst lykkedes at få afsat ny statslig finansiering, men udfordringerne for lokalbanerne er ikke overstået.

- Mange har været med til at kæmpe for Østbanen. Nu er det lykkedes. Tak til alle. Men vi har andre lokalbaner, som efter 2025 får brug for store investeringer. Det er en opgave, det kommende regionsråd må tage på sig. Det bliver vores næste store opgave, siger Jens Ravn.

Fakta

  • Sporrenoveringen af Østbanen forventes at koste ca. 510 mio. kr.
  • Sporrenoveringen bringes i udbud i løbet af sensommeren/efteråret.
  • En analyse udarbejdet af Rambøll for Danske Regioner i foråret viste, at der i perioden 2021-2035 skal investeres mindst 3,6 mia. kr. i infrastruktur og nye tog til Region Sjællands lokalbaner.

Kontakter

Peter Jacobsen, formand for Udvalget for Regional Udvikling, 20 37 01 05
Jens Ravn, næstformand for Udvalget for Regional Udvikling, 51 54 08 82

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Psykiatrien Region Sjælland lancerer nyt tilbud om pårørende-til-pårørende-samtaler2.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man er pårørende til et menneske, der er eller har været i behandling i Psykiatrien Region Sjælland, kan man som noget nyt få sparring og inspiration via en åben linje direkte til andre med erfaring som pårørende. Det nye tilbud er søsat med midler fra Regionsrådet. Målet er at styrke pårørende, så de både kan passe på sig selv og støtte deres nære i processen med at komme sig fra psykisk sygdom.

Budgetaftale på plads i Region Sjælland2.9.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Region Sjællands budget på 21 milliarder kroner i 2022 er nu på plads med en aftale blandt alle partierne i Regionsrådet. Budgetaftalen sikrer blandt andet en styrket indsats på kræftområdet, et løft af de medicinske afdelinger på sygehusene samt bedre behandling af patienter med blodpropper. Partierne bag budgetaftalen sætter også penge af til den grønne omstilling i Region Sjælland, ligesom borgerne kan se frem til en ny ekspresbus mellem Næstved og Slagelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum