Næstved Bibliotek og Borgerservice

Poesi og forvandling på Kunsthal Rønnebæksholm

Del

Deltag i et tankevækkende arrangement tirsdag d. 11. januar 2022 kl.19-21 midt i udstillingen ”Ung som bly” på Kunsthal Rønnebæksholm. ”Ung som bly” er lavet i samarbejde mellem billedkunstner Sophia Kalkau og digteren Ursula Andkjær Olsen. Hér afholdes fælleslæsning af poesi under temaet forvandling.

Forvandlinger i form af øjebliksbilleder og livsfaser?
Fælleslæsningen er inspireret af udstillingen på Rønnebæksholm og temaet forvandling.
På Rønnebæksholm arbejder de to kunstnere med at danne forbindelser mellem objekter, ord og billeder. Udstillingen udfolder sig i et spændingsfelt mellem abstraktion og genkendelighed, drøm og virkelighed, alvor og galskab, og med referencer til køn, erotik, transformation og død.
Ved fælleslæsning vil deltagerne læse og samtale om 2-3 digte. Efter oplæsning af hvert digt vil man få mulighed for at snakke om livets forvandlinger. Deltagerne guides af poesiens evne til at åbne op for forståelsen af egne og andres oplevelser af det læste. Er det muligt at spejle sig ind i det, man læser og hvad overraskes man af?
Samtalen indledes af en kulturformidler fra Næstved Bibliotek. Målet er at skabe en flydende dialog, hvor deltagerne bringer egne erfaringer og læsning op.
Arrangementet kræver ingen forberedelse eller nogen særlig viden om hverken kunst eller poesi. Det vigtigste er, at man har lyst til at læse nogle interessante tekster og måske byde ind med egne tanker, lytte til hinanden og sammen overveje det, der læses
Poesien som øjenåbner

Poesien kan være øjenåbner til at snakke om et svært emne. Den er med sin kortfattede, men meget betydningsmættede ord god til at portrættere og åbne for komplekse følelser, som der ikke behøver være svar på.


Pris og tilmelding:Arrangementet d. 11. januar kl. 19-21 er gratis, men det er nødvendigt med tilmelding på www.naesbib.dk

Kontakter

Billeder

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum